Preparam sosul, functie de felul ciupercilor pe care le folosim, astfel:
-Ciuperci de padure, puternic aromate:
Se curata bine prin stergere, se taie felii(cubulete)mici si se vor adauga la sos inainte ca acesta sa inceapa sa fiarba. Se lasa la fiert 3 min. , amestecand bine tot timpul.
Sos de ciuperci cu ciuperci sotate:
In 1 lingura ulei de masline incins se calesc ciupercile taiate felii(cubulete)mai mici, 2-3 min, sau pana se inmoaie. Se scot cu o lingura de luat spuma, se scurg si se pun in sosul gata preparat, omogenizandu-se.
-Ciuperci proaspete-champinion:
Acestea se fierb, separat, in apa cu sare, taiate marunt, se scurg de zeama lor neagra (care se arunca), apoi se adauga in sosul gata preparat.
Sosul alb clasic:
Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga faina si se prajeste usor, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.
Se adauga gradat laptele, amestecand bine pentru a elimina cocoloasele. Dupa ce incorporati tot laptele, folositi in continuare numai telul.
Aduceti in clocot, batand continuu, pana ce sosul se leaga si devine omogen. Fierbeti la foc mic 2-3 min, amestecand.
Adaugati sare si piper dupa gust.
Se pot folosi si ciuperci uscate la prepararea sosului, in loc de ciuperci proaspete.
Daca in sosul de ciuperci adaugati costita taiata marunt si prajita, puteti servi cu paste.
Amestecat cu carne fiarta de pui (taiata bucatele), sosul poate fi folosit ca umplutura la placinte.
Subtiind sosul cu zeama de carne si adaugand smantana, obtineti o gustoasa supa.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii