Ingrediente
● Pentru sosul bechamel avem nevoie de: |
● 25 g unt |
● 25 g faina |
● 350 ml lapte |
● din care vom folosi doar 300ml pentru sos |
● Alte ingrediente: |
● 2 cepe |
● tocate marunt |
● 1 lingura unt (2-3 linguri ulei) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min
Ceapa, ca intotdeauna, se caleste inainte de a o adauga la un sos.
Deci, vom proceda astfel:
Se pune la incins untul(uleiul) in care vom praji ceapa, pana se inmoaie, dar nu sa-si schimbe culoarea.
Se dauga 350 ml lapte, se acopera si se lasa la fiert 5 min. , apoi se strecoara, iar ceapa se pune deoparte.
Se face sosul bechamel, astfel:
Se topeste untul, se adauga si se prajeste faina, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.
Incorporam pe rand laptele (300 ml, din cel strecurat), amestecand cu telul(neaparat), eliminand cocoloasele, pana ce sosul se leaga si devine omogen, apoi fierbem la foc mic 2 min. , amestecand.
Asezonam (adaugam sare si piper dupa gust).
Dupa ce devine legat si omogen, adaugam ceapa pusa deoparte si amestecam bine.
Se serveste cu miel la cuptor, carne la gratar, carnati prajiti sau paste.
Se poate folosi la lasagne in locul sosului de branza.
Se poate servi cu pui sau sunca.
Ceapa se poate inlocui cu praz taiat in felii sau, 1/2 ceapa si1/2 praz.
Prazul da o aroma mai slaba, dar complementara celei de pui sau peste. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sos de Ceapa" nu uita sa ii faci un review.
Deci, vom proceda astfel:
Se pune la incins untul(uleiul) in care vom praji ceapa, pana se inmoaie, dar nu sa-si schimbe culoarea.
Se dauga 350 ml lapte, se acopera si se lasa la fiert 5 min. , apoi se strecoara, iar ceapa se pune deoparte.
Se face sosul bechamel, astfel:
Se topeste untul, se adauga si se prajeste faina, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.
Incorporam pe rand laptele (300 ml, din cel strecurat), amestecand cu telul(neaparat), eliminand cocoloasele, pana ce sosul se leaga si devine omogen, apoi fierbem la foc mic 2 min. , amestecand.
Asezonam (adaugam sare si piper dupa gust).
Dupa ce devine legat si omogen, adaugam ceapa pusa deoparte si amestecam bine.
Se serveste cu miel la cuptor, carne la gratar, carnati prajiti sau paste.
Se poate folosi la lasagne in locul sosului de branza.
Se poate servi cu pui sau sunca.
Ceapa se poate inlocui cu praz taiat in felii sau, 1/2 ceapa si1/2 praz.
Prazul da o aroma mai slaba, dar complementara celei de pui sau peste. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sos de Ceapa" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany