Sos de Branza

Postat pe: 22-10-2008
(0)

Ingrediente

Se face un `Sos Alb Clasic` din:
25 g unt
25 g faina
300 ml lapte
sare
piper (de preferinta alb)
Alte ingrediente:
50 g branza rasa Cheddar
sau 4 linguri parmezan proaspat ras

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Preparam "sosul alb clasic" astfel:
Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga faina si se prajeste usor, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.

Se adauga gradat laptele, amestecand bine pentru a elimina cocoloasele. Dupa ce ati incorporat tot laptele folositi in continuare numai telul.

Aduceti in clocot, batand continuu, pana ce sosul se leaga si devine omogen. Fierbeti la foc mic 2 min, amestecand.
Adaugati sare si piper dupa gust.

Se amesteca sosul fierbinte cu branza si se omogenizeaza bine.


Se serveste cu legume sau paste.
Pentru acest sos se poate folosi orice fel de branza cu aroma puternica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sos de Branza" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
unt

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sos de Branza