Preparam "sosul alb clasic" astfel:
Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga faina si se prajeste usor, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.
Se adauga gradat laptele, amestecand bine pentru a elimina cocoloasele. Dupa ce ati incorporat tot laptele folositi in continuare numai telul.
Aduceti in clocot, batand continuu, pana ce sosul se leaga si devine omogen. Fierbeti la foc mic 2 min, amestecand.
Adaugati sare si piper dupa gust.
Se amesteca sosul fierbinte cu branza si se omogenizeaza bine.
Se serveste cu legume sau paste.
Pentru acest sos se poate folosi orice fel de branza cu aroma puternica.
Anul acesta am facut putin diferit zacusca,a iesit super buna la fel si cea de anul trecut. Mi-au iesit mai putine borcane...
Zacusca de vinete 2Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii