Se face sosul alb clasic:
Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga faina si se prajeste usor, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.
Se adauga gradat laptele, amestecand bine pentru a elimina cocoloasele. Dupa ce ati incorporat tot laptele folositi in continuare numai telul.
Aduceti in clocot, batand continuu, pana ce sosul se leaga si devine omogen. Fierbeti la foc mic 2 min, amestecand.
Adaugati sare si piper dupa gust.
Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul, omogenizandu-se bine, se acopera si se lasa 10 min. ca sa se aromeze.
Se reincalzeste-cel mai bine la bain-marie, cand se foloseste.
Se serveste la paste, costita fiarta, carne de pasare sau legume cum ar fi: fasole lata sau morcovi.
Folositi plantele aromatice in functie de felul de mancare:
-tarhon-daca vreti sa folositi sosul pentru pui sau oua
-busuioc-pentru paste
-marar-pentru peste
Pentru un gust picant adaugati putin mustar.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii