Sos cu Plante Aromatice

Postat pe: 21-11-2010
(1)

Ingrediente

Se prepara un Sos alb clasic, altfel din:
25 g unt
25 g faina
300 ml lapte
sare
piper (de preferinta alb)
Alte ingrediente:
4 linguri patrunjel, tocat marunt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Se face sosul alb clasic:
Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga faina si se prajeste usor, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.

Se adauga gradat laptele, amestecand bine pentru a elimina cocoloasele. Dupa ce ati incorporat tot laptele folositi in continuare numai telul.

Aduceti in clocot, batand continuu, pana ce sosul se leaga si devine omogen. Fierbeti la foc mic 2 min, amestecand.
Adaugati sare si piper dupa gust.

Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul, omogenizandu-se bine, se acopera si se lasa 10 min. ca sa se aromeze.

Se reincalzeste-cel mai bine la bain-marie, cand se foloseste.
Se serveste la paste, costita fiarta, carne de pasare sau legume cum ar fi: fasole lata sau morcovi.


Folositi plantele aromatice in functie de felul de mancare:
-tarhon-daca vreti sa folositi sosul pentru pui sau oua
-busuioc-pentru paste
-marar-pentru peste

Pentru un gust picant adaugati putin mustar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sos cu Plante Aromatice" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
unt

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

strumph
•  25.02.2010 00:08:58

foarte interesant!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sos cu Plante Aromatice