Iata un sos onctuos si pacatos de bun!
Punem la fiert intr-o craticioara otetul, vinul si tarhonul uscat, pana la reductie: din cantitatea pusa pe foc, dupa aprox. 1/2 ora trebuie sa ramana 2 linguri de reductie. Strecuram aceasta esenta printr-un tifon des si lasam sa se raceasca.
Cele trei galbenusuri le frecam cu putina sare pana la inspumare, adaugam cele doua linguri de reductie si ne mutam pe un vas cu aburi, dam din tel intr-una pana cand da semne de ingrosare. Cand galbenusurile sunt destul de ferme, incepem sa picuram untul topit, amestecand mereu pana se incorporeaza toata cantitatea de unt.
Asezonam cu atata ceapa piper si tarhon verde cat ne convine; la aceasta cantitate eu pun o ceapa mijlocie si 3 fire de tarhon. Daca urmeaza sa folosesc sosul la carne de vita, ultima verdeata pe care o pun este cimbru proaspat.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii