Iata un sos onctuos si pacatos de bun!
Punem la fiert intr-o craticioara otetul, vinul si tarhonul uscat, pana la reductie: din cantitatea pusa pe foc, dupa aprox. 1/2 ora trebuie sa ramana 2 linguri de reductie. Strecuram aceasta esenta printr-un tifon des si lasam sa se raceasca.
Cele trei galbenusuri le frecam cu putina sare pana la inspumare, adaugam cele doua linguri de reductie si ne mutam pe un vas cu aburi, dam din tel intr-una pana cand da semne de ingrosare. Cand galbenusurile sunt destul de ferme, incepem sa picuram untul topit, amestecand mereu pana se incorporeaza toata cantitatea de unt.
Asezonam cu atata ceapa piper si tarhon verde cat ne convine; la aceasta cantitate eu pun o ceapa mijlocie si 3 fire de tarhon. Daca urmeaza sa folosesc sosul la carne de vita, ultima verdeata pe care o pun este cimbru proaspat.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii