Iata un sos onctuos si pacatos de bun!
Punem la fiert intr-o craticioara otetul, vinul si tarhonul uscat, pana la reductie: din cantitatea pusa pe foc, dupa aprox. 1/2 ora trebuie sa ramana 2 linguri de reductie. Strecuram aceasta esenta printr-un tifon des si lasam sa se raceasca.
Cele trei galbenusuri le frecam cu putina sare pana la inspumare, adaugam cele doua linguri de reductie si ne mutam pe un vas cu aburi, dam din tel intr-una pana cand da semne de ingrosare. Cand galbenusurile sunt destul de ferme, incepem sa picuram untul topit, amestecand mereu pana se incorporeaza toata cantitatea de unt.
Asezonam cu atata ceapa piper si tarhon verde cat ne convine; la aceasta cantitate eu pun o ceapa mijlocie si 3 fire de tarhon. Daca urmeaza sa folosesc sosul la carne de vita, ultima verdeata pe care o pun este cimbru proaspat.
Un dulce aromat si usor de preparat, cam asa este prajitura asta! Nu o aveam in plan, insa cum primul desert l-am ratat putin...
Prajitura cu zmeura si friscaDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevie
Comentarii