Sos Bechamel

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru sosul alb:
  • -25 g unt
  • -25 g faina
  • -300 ml lapte
  • Alte ingrediente:
  • -1 frunza dafin
  • -cateva (2-4) boabe de piper
  • -1/2 ceapa medie
  • -1 morcov potrivit
  • -1 buc telina mica

Mod de preparare

Radem morcovul si telina, curatate si spalate, apoi impreuna cu ceapa taiata pestisor, dafinul si boabele de piper, le punem in vasul cu lapte, pe foc mic, pana ce da in clocot.

Punem capacul, luam de pe foc si lasam 10 min. ca sa lucreza aromele, apoi strecuram - cu acest lapte aromat facem sosul.
Se topeste untul, se adauga si se prajeste faina, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.

Incorporam pe rand laptele aromat, amestecand cu telul(neaparat), eliminand cocoloasele, pana ce sosul se leaga si devine omogen, apoi fierbem la foc mic 2 min. , amestecand.
Asezonam (adaugam sare si piper dupa gust).

Se foloseste ca baza pentru alte sosuri aromate.
Se serveste cu legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate