Sos Bechamel

Postat pe: 22-10-2008
(1)

Ingrediente

Pentru sosul alb:
25 g unt
25 g faina
300 ml lapte
Alte ingrediente:
1 frunza dafin
cateva (2-4) boabe de piper
1/2 ceapa medie
1 morcov potrivit
1 buc telina mica

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Radem morcovul si telina, curatate si spalate, apoi impreuna cu ceapa taiata pestisor, dafinul si boabele de piper, le punem in vasul cu lapte, pe foc mic, pana ce da in clocot.

Punem capacul, luam de pe foc si lasam 10 min. ca sa lucreza aromele, apoi strecuram - cu acest lapte aromat facem sosul.
Se topeste untul, se adauga si se prajeste faina, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.

Incorporam pe rand laptele aromat, amestecand cu telul(neaparat), eliminand cocoloasele, pana ce sosul se leaga si devine omogen, apoi fierbem la foc mic 2 min. , amestecand.
Asezonam (adaugam sare si piper dupa gust).

Se foloseste ca baza pentru alte sosuri aromate.
Se serveste cu legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sos Bechamel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

biaskitchen
•  17.02.2013 18:18:28

Cea mai buna reteta de sos Bechamel de pe acest site .Am preparat-o si eu astazi (am inlocuit faina alba care nu este prea sanatoasa cu faina de mei).

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sos Bechamel