Sos alb de Usturoi

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-4 catei usturoi (romanesc)
  • 1 cana de smantana/iaurt
  • • Condimente: Sare, piper, eventual delikat

Mod de preparare

Se curata si se da prin razatoare Usturoiul, sau se zdrobeste intr-o piua. (pentru aspect, textura si consistenta se poate adauga si un catel de usturoi taiat in cubulete foarte marunte)

Se adauga smantana, si se amesteca bine. Se adauga sare si piper.
Se poate adauga delikat pentru o aroma interesanta, dar sosul va deveni galbui, nu alb.

Se creaza o pasta, ca un sos.
Daca e prea groasa, se poate adauga un pic de apa, dupa preferinte. In loc de Smantana se poate folosi lapte sau iaurt, dar consistenta va fi diferita, mai fluida.

Recomandat la gratare, carnuri, sau cartofi pai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)