Sos Alb Clasic

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -25 g unt
  • -25 g faina
  • -300 ml lapte
  • -sare
  • -piper (de preferinta alb)

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga faina si se prajeste usor, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.

Se adauga gradat laptele, amestecand bine pentru a elimina cocoloasele. Dupa ce ati incorporat tot laptele folositi in continuare numai telul.

Aduceti in clocot, batand continuu, pana ce sosul se leaga si devine omogen. Fierbeti la foc mic 2 min, amestecand.
Adaugati sare si piper dupa gust.
Sosul alb merge bine cu conopida, broccoli, praz sau telina, fierte la abur sau oparite.

Pentru ceva mai special va recomand sa adaugati deasupra miez de nuca, taiata marunt, prajita inainte.

Sosul se serveste cu paste, sunca taiata in cuburi, pui sau legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc