Pesto din Leurda cu Ulei de Seminte de Dovleac

Complexitate
redusa
Pesto din Leurda cu Ulei de Seminte de Dovleac

Ingrediente

  • 200 g leurda spalata
  • 100 ml ulei de seminte de dovleac nerafinat
  • 30 g Parmigiano Reggiano
  • un praf de sare de mare (ajustati dupa gust)
  • Daca nu aveti ulei de seminte de dovleac puneti:
  • 100 ml ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri seminte de pin sau migdale

Mod de preparare

Puneti toate ingredientele intr-un blender si pulsati pana obtineti o pasta fina dupa plac. Acoperiti sau puneti intr-un borcan si tineti in frigider.
Acest pesto a devenit preferatul meu. Ieri am facut o iesire in Muntii Rodnei. La masa pregatita de bunica pe langa alte preparate a avut aceasta pasta delicioasa si sanatoasa. Garnitura principala cu care a fost servita a fost o selectie de legume coapte (a folosit doar leurda si ulei de seminte de dovleac facut de casa).

Mi-a placut foarte mult si automat mi-a venit inspiratia la multitudinea de retete la care poate fi folosit acest pesto. Sunt convinsa ca merge atat cu legume, paste sau peste cat si in unele mancaruri sau ciorbe. Sper sa il incercati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Biscuiti cu ciocolata alba si stafide
Bucataras.RO

Biscuiti cu ciocolata alba si stafide

Ei...acum am vazut ca nu v-am aratat reteta asta :) Era facuta pentru Mos Craciun, dar nu-i nimic, biscuitii astia sunt buni...

Biscuiti cu ciocolata alba si stafide
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola