Pesto din Leurda cu Ulei de Seminte de Dovleac

Postat pe: 22-04-2013
(0)

Ingrediente

200 g leurda spalata
100 ml ulei de seminte de dovleac nerafinat
30 g Parmigiano Reggiano
un praf de sare de mare (ajustati dupa gust)
Daca nu aveti ulei de seminte de dovleac puneti:
100 ml ulei de masline extra virgin
2 linguri seminte de pin sau migdale

Mod de preparare

Puneti toate ingredientele intr-un blender si pulsati pana obtineti o pasta fina dupa plac. Acoperiti sau puneti intr-un borcan si tineti in frigider.
Acest pesto a devenit preferatul meu. Ieri am facut o iesire in Muntii Rodnei. La masa pregatita de bunica pe langa alte preparate a avut aceasta pasta delicioasa si sanatoasa. Garnitura principala cu care a fost servita a fost o selectie de legume coapte (a folosit doar leurda si ulei de seminte de dovleac facut de casa).

Mi-a placut foarte mult si automat mi-a venit inspiratia la multitudinea de retete la care poate fi folosit acest pesto. Sunt convinsa ca merge atat cu legume, paste sau peste cat si in unele mancaruri sau ciorbe. Sper sa il incercati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pesto din Leurda cu Ulei de Seminte de Dovleac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pesto din Leurda cu Ulei de Seminte de Dovleac