Se alege macrisul, se curata de codite si se spala bine de tot, verificand ambele fete ale frunzelor. Melcii fara cochilie iubesc macrisul si sant mari fani ai frunzelor din cauza asta trebuie asa de bine verificate.
Patrunjelul se spala, se indeparteaza coditele, se curata usturoiul, se cantaresc mugurii de pin.
Macrisul se rupe in bucatele mai micute dupa care se pun toate ingredientele in food processor si se macina pana obtinem o pasta. Daca in timpul macinarii trebuie sa indepartam de pe peretii aparatului pasta, inseamna ca este prea densa si trebuie sa adaugam apa. Atentie, se adauga doar tot cate o lingura si numai mult de doua.
Se pastreaza in cutii la congelator, se utilizeaza la diferite mancaruri de paste, supe sau/si peste.
In cazul in care nu avem food processor, se poate face cu blenderul dar in cazul asta procesul este indelungat din cauza ca trebuie facut in portii mici.
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii