Pesto de Macris cu Patrunjel

Complexitate
redusa
Pesto de Macris cu Patrunjel

Ingrediente

  • 2 legaturi macris (500 gr)
  • 2 legaturi de patrunjel de gradina, aromat si proaspat (100 gr)
  • 120 ml ulei de masline (seminte de struguri)
  • 2 catei de usturoi (mari daca sunt mai mici se pun 3)
  • 100 gr muguri de pin
  • parmesan dupa gust (am pus 150 gr) sare si piper dupa gust
  • apa, daca se cere in procesul de macinare

Mod de preparare

Se alege macrisul, se curata de codite si se spala bine de tot, verificand ambele fete ale frunzelor. Melcii fara cochilie iubesc macrisul si sant mari fani ai frunzelor din cauza asta trebuie asa de bine verificate.
Patrunjelul se spala, se indeparteaza coditele, se curata usturoiul, se cantaresc mugurii de pin.

Macrisul se rupe in bucatele mai micute dupa care se pun toate ingredientele in food processor si se macina pana obtinem o pasta. Daca in timpul macinarii trebuie sa indepartam de pe peretii aparatului pasta, inseamna ca este prea densa si trebuie sa adaugam apa. Atentie, se adauga doar tot cate o lingura si numai mult de doua.

Se pastreaza in cutii la congelator, se utilizeaza la diferite mancaruri de paste, supe sau/si peste.
In cazul in care nu avem food processor, se poate face cu blenderul dar in cazul asta procesul este indelungat din cauza ca trebuie facut in portii mici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Nacreala cu spuma de pe zer
3
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )
Bucataras.RO

Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )

Din categoria cadou dulce la zile de nastere....de data asta pentru Adi, fratele lui Vali.....LA multi ani, Adi !

Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute