Pesto de Macris cu Patrunjel

Complexitate
redusa
Pesto de Macris cu Patrunjel

Ingrediente

  • 2 legaturi macris (500 gr)
  • 2 legaturi de patrunjel de gradina, aromat si proaspat (100 gr)
  • 120 ml ulei de masline (seminte de struguri)
  • 2 catei de usturoi (mari daca sunt mai mici se pun 3)
  • 100 gr muguri de pin
  • parmesan dupa gust (am pus 150 gr) sare si piper dupa gust
  • apa, daca se cere in procesul de macinare

Mod de preparare

Se alege macrisul, se curata de codite si se spala bine de tot, verificand ambele fete ale frunzelor. Melcii fara cochilie iubesc macrisul si sant mari fani ai frunzelor din cauza asta trebuie asa de bine verificate.
Patrunjelul se spala, se indeparteaza coditele, se curata usturoiul, se cantaresc mugurii de pin.

Macrisul se rupe in bucatele mai micute dupa care se pun toate ingredientele in food processor si se macina pana obtinem o pasta. Daca in timpul macinarii trebuie sa indepartam de pe peretii aparatului pasta, inseamna ca este prea densa si trebuie sa adaugam apa. Atentie, se adauga doar tot cate o lingura si numai mult de doua.

Se pastreaza in cutii la congelator, se utilizeaza la diferite mancaruri de paste, supe sau/si peste.
In cazul in care nu avem food processor, se poate face cu blenderul dar in cazul asta procesul este indelungat din cauza ca trebuie facut in portii mici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola