Otet de Capsune

Postat pe: 29-05-2013
(0)

Ingrediente

200 g de capsune proaspete
300 ml otet alb

Mod de preparare

Bun gasit!

De cand au venit in piata noastra adevaratii producatori de capsune nu am ratat nici o zi fara sa cumpar aceste fructe minunate. Pe langa dulceata si gemul clasic, anul acesta mi-am propus sa mai incerc ceva nou.

Am auzit ca se poate face un sirop foarte bun din ele. Sa nu credeti ca m-am apucat de facut sirop... am facut ceva simplu de tot, cu un gust deosebit: otet de capsune.

Spalam capsunele, le lasam un pic sa se zvante (sa nu aiba apa pe ele, daca se poate sa fie perfect uscate), le taiem feliute sau cubulete (depinde de cat de mari le aveti) si le punem intr-un borcan curat.

Peste ele turnam otetul. Inchidem borcanul ermetic si pastram la temperatura camerei timp de 3 zile. Filtram otetul si il turnam in sticla.
O sa obtineti unul din cele mai bune si aromate oteturi ... unul cu gust de primavara!

Il adaugam in salate sau in unele sosuri (merge excelent in sosul de peste).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Otet de Capsune" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Otet de Capsune