Bun gasit!
De cand au venit in piata noastra adevaratii producatori de capsune nu am ratat nici o zi fara sa cumpar aceste fructe minunate. Pe langa dulceata si gemul clasic, anul acesta mi-am propus sa mai incerc ceva nou.
Am auzit ca se poate face un sirop foarte bun din ele. Sa nu credeti ca m-am apucat de facut sirop... am facut ceva simplu de tot, cu un gust deosebit: otet de capsune.
Spalam capsunele, le lasam un pic sa se zvante (sa nu aiba apa pe ele, daca se poate sa fie perfect uscate), le taiem feliute sau cubulete (depinde de cat de mari le aveti) si le punem intr-un borcan curat.
Peste ele turnam otetul. Inchidem borcanul ermetic si pastram la temperatura camerei timp de 3 zile. Filtram otetul si il turnam in sticla.
O sa obtineti unul din cele mai bune si aromate oteturi ... unul cu gust de primavara!
Il adaugam in salate sau in unele sosuri (merge excelent in sosul de peste).
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii