Se curata si se da prin razatoare Usturoiul, sau se zdrobeste intr-o piua. (pentru aspect, textura si consistenta, se poate adauga si un catel de usturoi taiat in cubulete Foarte marunte)
Se adauga uleiul si peste se pune apa in cantitate un pic mai mare.
Se adauga sare si piper si se amesteca bine.
Se lasa 10 minute.
Continutul trebuie sa aiba o consistenta usor vascoasa.
Este ideal pentru gratare, carnuri fripte sau cartofi pai. Poate fi folosit si la supe/fripturi grase.
Daca usturoiul e de calitate, mujdeiul va fi puternic. O lingura luata sec, ar trebui sa va dea lacrimile, si sa creeze o infinita pofta de mancare. De asemenea, sa nu uitam ca usturoiul e un detixificator si anti-oxidant care distruge radicalii liberi si hidrocarburile saturate ce se creaza in carnea prajita, deci e esential pentru sanatate. ;)
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii