Marinata pentru Vanat

Complexitate
redusa
Marinata pentru Vanat

Ingrediente

  • Pentru 1 kg carne:
  • Marinata se prepara din:
  • -200 ml apa
  • -200 ml vin rosu sec (demisec)
  • -5 linguri otet de vin
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1 felie de telina, radacina (de grosimea degetului mic)
  • -5-6 catei de usturoi
  • -1 foaie de dafin
  • -1 fir de cimbru
  • -5 boabe de piper negru
  • -20 g sare
  • Pentru 1 l de bait se folosesc:
  • -300 ml otet
  • -200 ml vin
  • -500 ml apa
  • -10 boabe de piper
  • -2 foi de dafin
  • -1 morcov mai mare
  • -1 telina mica
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 creanga de cimbru
  • -sare

Mod de preparare

Zarzavatul se taie felii(rondele) si se pune la fiert in apa cu usturoiul curatat si intreg si cu restul de mirodenii.
Dupa ce a fiert cateva clocote, se adauga vinul, otetul si sarea si se mai lasa putin pe foc.

Zarzavatul nu trebuie sa fie fiert.
El isi va lasa aroma in timp ce se marineaza carnea.
Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste carnea de vanat.
Baitul trebuie sa aiba un gust acrisor.

Se lasa la marinat cel putin 24 ore. Recomandat este 2-3 zile.
Daca carnea nu este complet acoperita cu lichid se va pune o greutate sa o tina scufundata (si daca nici asa nu ajunge toata carnea in lichid, ori se mai pregateste o portie de bait, ori se intoarce carnea mereu, astfel ca sa stea toata carnea in bait. Eu as opta pentru prepararea inca unei portii de bait)

Cantitatea de bait depinde de marimea vanatului.
Vasul trebuie tinut la o temperetura potrivita, temperatura scazuta impiedica marinarea vanatului.

Timpul de marinare depinde de felul vanatului.
Caprioara se tine 8 zile, iepurele, 2-3 zile.

Iepurele se poate prepara si proaspat (atunci vanat si urmeaza sa fie pregatit)
In acest caz, dupa ce a fost curatat, se taie in bucati si se lasa 2-3 ore acoperit cu otet indoit cu apa.
Si-n acest caz este la fel de bun ca cel marinat.
Vanatul se marineaza in vase de lemn sau smaltuite.

Baitul, in afara de faptul ca indeparteaza mirosul si gustul specific de vanat, fragazeste carnea, care la vanat este fibroasa, atoasa, tare, cu o altfel de textura, etc si datorita mirodeniilor, ea capata un gust placut si picant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.