Ingrediente
● Pentru 1 kg carne: |
● Marinata se prepara din: |
● 200 ml apa |
● 200 ml vin rosu sec (demisec) |
● 5 linguri otet de vin |
● 1 ceapa |
● 1 morcov |
● 1 felie de telina, radacina (de grosimea degetului mic) |
● 5-6 catei de usturoi |
● 1 foaie de dafin |
● 1 fir de cimbru |
● 5 boabe de piper negru |
● 20 g sare |
● Pentru 1 l de bait se folosesc: |
● 300 ml otet |
● 200 ml vin |
● 500 ml apa |
● 10 boabe de piper |
● 2 foi de dafin |
● 1 morcov mai mare |
● 1 telina mica |
● 1 capatana de usturoi |
● 1 creanga de cimbru |
● sare |
Mod de preparare
Zarzavatul se taie felii(rondele) si se pune la fiert in apa cu usturoiul curatat si intreg si cu restul de mirodenii.
Dupa ce a fiert cateva clocote, se adauga vinul, otetul si sarea si se mai lasa putin pe foc.
Zarzavatul nu trebuie sa fie fiert.
El isi va lasa aroma in timp ce se marineaza carnea.
Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste carnea de vanat.
Baitul trebuie sa aiba un gust acrisor.
Se lasa la marinat cel putin 24 ore. Recomandat este 2-3 zile.
Daca carnea nu este complet acoperita cu lichid se va pune o greutate sa o tina scufundata (si daca nici asa nu ajunge toata carnea in lichid, ori se mai pregateste o portie de bait, ori se intoarce carnea mereu, astfel ca sa stea toata carnea in bait. Eu as opta pentru prepararea inca unei portii de bait)
Cantitatea de bait depinde de marimea vanatului.
Vasul trebuie tinut la o temperetura potrivita, temperatura scazuta impiedica marinarea vanatului.
Timpul de marinare depinde de felul vanatului.
Caprioara se tine 8 zile, iepurele, 2-3 zile.
Iepurele se poate prepara si proaspat (atunci vanat si urmeaza sa fie pregatit)
In acest caz, dupa ce a fost curatat, se taie in bucati si se lasa 2-3 ore acoperit cu otet indoit cu apa.
Si-n acest caz este la fel de bun ca cel marinat.
Vanatul se marineaza in vase de lemn sau smaltuite.
Baitul, in afara de faptul ca indeparteaza mirosul si gustul specific de vanat, fragazeste carnea, care la vanat este fibroasa, atoasa, tare, cu o altfel de textura, etc si datorita mirodeniilor, ea capata un gust placut si picant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Marinata pentru Vanat" nu uita sa ii faci un review.
Dupa ce a fiert cateva clocote, se adauga vinul, otetul si sarea si se mai lasa putin pe foc.
Zarzavatul nu trebuie sa fie fiert.
El isi va lasa aroma in timp ce se marineaza carnea.
Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste carnea de vanat.
Baitul trebuie sa aiba un gust acrisor.
Se lasa la marinat cel putin 24 ore. Recomandat este 2-3 zile.
Daca carnea nu este complet acoperita cu lichid se va pune o greutate sa o tina scufundata (si daca nici asa nu ajunge toata carnea in lichid, ori se mai pregateste o portie de bait, ori se intoarce carnea mereu, astfel ca sa stea toata carnea in bait. Eu as opta pentru prepararea inca unei portii de bait)
Cantitatea de bait depinde de marimea vanatului.
Vasul trebuie tinut la o temperetura potrivita, temperatura scazuta impiedica marinarea vanatului.
Timpul de marinare depinde de felul vanatului.
Caprioara se tine 8 zile, iepurele, 2-3 zile.
Iepurele se poate prepara si proaspat (atunci vanat si urmeaza sa fie pregatit)
In acest caz, dupa ce a fost curatat, se taie in bucati si se lasa 2-3 ore acoperit cu otet indoit cu apa.
Si-n acest caz este la fel de bun ca cel marinat.
Vanatul se marineaza in vase de lemn sau smaltuite.
Baitul, in afara de faptul ca indeparteaza mirosul si gustul specific de vanat, fragazeste carnea, care la vanat este fibroasa, atoasa, tare, cu o altfel de textura, etc si datorita mirodeniilor, ea capata un gust placut si picant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Marinata pentru Vanat" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
djprometeu
• 30.01.2009 14:12:22
pentru caprioara este prea mult sa stea in marinata...4 zile este suficient. la 8 zile cat ar sta acolo ar devenii mult prea condimentata si aspra la gust.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 05.02.2011 14:05:50
căprioara se marinează 1-3zile şi nu se foloseşte niciodată oţet, numai vin.
fiertul cu apă minerală nu are nici o diferenţă de fiertul cu apă normală, este doar un moft al oamenilor de la bloc.