Marinata pentru Carnea de Vitel

Postat pe: 22-01-2009
(1)

Ingrediente

Pentru 1 kg carne avem nevoie de:
1 pahar(250 ml) otet de vin
3 linguri vin alb sec
2-3 frunze de dafin
10 boabe de piper
intre 10-20 boabe de ienupar (se gasesc la plafar)

Mod de preparare

Carnea slaba de vitel se impaneaza cu slanina (vezi metoda de impanare cu slanina) si se pune intr-un vas inalt.

Otetul se da in clocot, se adauga vinul, condimentele si se toarna marinata asa fierbinte peste carne.

Dupa ce se raceste, se lasa la frigider 3-4 zile
Frecarea carnii cu condimente, la putin timp inainte de a o pune in tava, nu da rezultatele scontate.

Carnea ar trebui sa stea intr-o marinata (bait) pregatita corespunzator cel putin cateva ore, ba chiar 4-5 zile, dupa spusele specialistilor, intr-o camara rece sau in frigider.

Atunci devine fragada, pufoasa si aromata, iar dupa preparare, va fi cu siguranta, zemoasa si gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Marinata pentru Carnea de Vitel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

jasper
•  25.02.2010 00:12:39

:(

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Marinata pentru Carnea de Vitel