Marinata pentru Carnea de Vitel

Complexitate
redusa
Marinata pentru Carnea de Vitel

Ingrediente

  • Pentru 1 kg carne avem nevoie de:
  • -1 pahar(250 ml) otet de vin
  • -3 linguri vin alb sec
  • -2-3 frunze de dafin
  • -10 boabe de piper
  • -intre 10-20 boabe de ienupar (se gasesc la plafar)

Mod de preparare

Carnea slaba de vitel se impaneaza cu slanina (vezi metoda de impanare cu slanina) si se pune intr-un vas inalt.

Otetul se da in clocot, se adauga vinul, condimentele si se toarna marinata asa fierbinte peste carne.

Dupa ce se raceste, se lasa la frigider 3-4 zile
Frecarea carnii cu condimente, la putin timp inainte de a o pune in tava, nu da rezultatele scontate.

Carnea ar trebui sa stea intr-o marinata (bait) pregatita corespunzator cel putin cateva ore, ba chiar 4-5 zile, dupa spusele specialistilor, intr-o camara rece sau in frigider.

Atunci devine fragada, pufoasa si aromata, iar dupa preparare, va fi cu siguranta, zemoasa si gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici