Marinata pentru Carnea de Vitel

Complexitate
redusa
Marinata pentru Carnea de Vitel

Ingrediente

  • Pentru 1 kg carne avem nevoie de:
  • -1 pahar(250 ml) otet de vin
  • -3 linguri vin alb sec
  • -2-3 frunze de dafin
  • -10 boabe de piper
  • -intre 10-20 boabe de ienupar (se gasesc la plafar)

Mod de preparare

Carnea slaba de vitel se impaneaza cu slanina (vezi metoda de impanare cu slanina) si se pune intr-un vas inalt.

Otetul se da in clocot, se adauga vinul, condimentele si se toarna marinata asa fierbinte peste carne.

Dupa ce se raceste, se lasa la frigider 3-4 zile
Frecarea carnii cu condimente, la putin timp inainte de a o pune in tava, nu da rezultatele scontate.

Carnea ar trebui sa stea intr-o marinata (bait) pregatita corespunzator cel putin cateva ore, ba chiar 4-5 zile, dupa spusele specialistilor, intr-o camara rece sau in frigider.

Atunci devine fragada, pufoasa si aromata, iar dupa preparare, va fi cu siguranta, zemoasa si gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa