Ingrediente
● Pentru 1 kg carne avem nevoie de: |
● 500 ml vin alb sec |
● 1 ceapa taiata felii |
● 1 morcov |
● 1 fir de praz taiat rondele |
● 1 buc telina radacina, mica |
● 2 catei de usturoi |
● 1 buc cuisoara |
● 5 boabe de piper |
● 1 crenguta cimbru(sau 1/2 lingurita cimbru uscat) |
● 1 frunza de dafin |
Mod de preparare
Se taie rondele sau se da pe razatoarea mare morcovul, telina usturoiul.
Se amesteca cu restul ingredientelor si se toarna peste carnea pusa intr-un vas, avand grija ca aceasta sa fie complet acoperita de bait.
Se da la frigider de seara pana dimineata.
Se foloseste fara sa se spele.
Este una din cele mai vechi metode de maturizare a carnii
Marinata (baitul) acra in care se tine carnea timp de 4-5 zile(dupa spusele specialistilor. Eu nu am indraznit sa o tin mai mult de 21/2 zile) poate fi pregatita din otet de vin diluat cu apa, din vin sec, lapte dulce si prins ori iaurt.
Alegerea este conditionata de gustul personal, precum si de mancarea pe care dorim sa o pregatim.
Carnea de porc poate fi tinuta in lapte, numai cateva ore inainte de a fi fripta sau inabusita, dar si ea poate fi marinata(tinuta in bait) in otet sau in vin la fel ca si carnea de oaie sau de vita.
Mancare va semana atunci la gust cu vanatul ! ! ! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Marinata pentru Carnea de Porc (II)" nu uita sa ii faci un review.
Se amesteca cu restul ingredientelor si se toarna peste carnea pusa intr-un vas, avand grija ca aceasta sa fie complet acoperita de bait.
Se da la frigider de seara pana dimineata.
Se foloseste fara sa se spele.
Este una din cele mai vechi metode de maturizare a carnii
Marinata (baitul) acra in care se tine carnea timp de 4-5 zile(dupa spusele specialistilor. Eu nu am indraznit sa o tin mai mult de 21/2 zile) poate fi pregatita din otet de vin diluat cu apa, din vin sec, lapte dulce si prins ori iaurt.
Alegerea este conditionata de gustul personal, precum si de mancarea pe care dorim sa o pregatim.
Carnea de porc poate fi tinuta in lapte, numai cateva ore inainte de a fi fripta sau inabusita, dar si ea poate fi marinata(tinuta in bait) in otet sau in vin la fel ca si carnea de oaie sau de vita.
Mancare va semana atunci la gust cu vanatul ! ! ! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Marinata pentru Carnea de Porc (II)" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany