Marinata pentru Carnea de Porc (II)

Postat pe: 22-01-2009
(1)

Ingrediente

Pentru 1 kg carne avem nevoie de:
500 ml vin alb sec
1 ceapa taiata felii
1 morcov
1 fir de praz taiat rondele
1 buc telina radacina, mica
2 catei de usturoi
1 buc cuisoara
5 boabe de piper
1 crenguta cimbru(sau 1/2 lingurita cimbru uscat)
1 frunza de dafin

Mod de preparare

Se taie rondele sau se da pe razatoarea mare morcovul, telina usturoiul.

Se amesteca cu restul ingredientelor si se toarna peste carnea pusa intr-un vas, avand grija ca aceasta sa fie complet acoperita de bait.

Se da la frigider de seara pana dimineata.
Se foloseste fara sa se spele.
Este una din cele mai vechi metode de maturizare a carnii
Marinata (baitul) acra in care se tine carnea timp de 4-5 zile(dupa spusele specialistilor. Eu nu am indraznit sa o tin mai mult de 21/2 zile) poate fi pregatita din otet de vin diluat cu apa, din vin sec, lapte dulce si prins ori iaurt.

Alegerea este conditionata de gustul personal, precum si de mancarea pe care dorim sa o pregatim.

Carnea de porc poate fi tinuta in lapte, numai cateva ore inainte de a fi fripta sau inabusita, dar si ea poate fi marinata(tinuta in bait) in otet sau in vin la fel ca si carnea de oaie sau de vita.

Mancare va semana atunci la gust cu vanatul ! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Marinata pentru Carnea de Porc (II)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

djprometeu
•  31.01.2009 13:42:01

in loc de un vas in care sa puneti carnea la marinat se poate folosi o punga mare de plastic...se patrunde mult mai bine carnea de arome.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Marinata pentru Carnea de Porc (II)