Marinata (bait), pentru carne de vinat si berbec

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

50 ml ulei
100 g ceapa
3 - 4 catei de usturoi
40 g sare
2 g piper pisat
1 fir cimbru
3 foi dafin
1-2 lamai

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Carnea se taie in bucati potrivite de circa 200 g astfel incit componentele sa patrunda cu usurinta pentru aromatizare si fezandare. Carnea, dupa ce a fost curatata de tendoane si pielita, se bate usor cu ciocanul de snitele de 3-4 ori si se lasa in bait, acoperita, 2-3 ore, la rece. Cand se pune carnea la fript, se scurge si se sterge usor. Cand este aproape fripta se adauga ingredientele din bait pentru gust si aroma.
Daca nu dorim s-o pregatim urgent, poate sa se pastreze la rece in bait cca. 24 ore, fezandindu-se mai bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Marinata (bait), pentru carne de vinat si berbec" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

djprometeu
•  30.01.2009 14:09:39

2-3 ore este insuficient pentru o carne de vanat sa se fezandeze. cel putin 24-48 de ore ar trebuii sa stea. puneti si putin vin in marinata, va avea un gust mai bun.va garantez!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Marinata (bait), pentru carne de vinat si berbec