Maioneza Vegetariana cu Lapte (Poate Fi si de Soia)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Maioneza Vegetariana cu Lapte (Poate Fi si de Soia)

Ingrediente

  • 150 ml lapte degresat (de soia daca vreti sa fie reteta de post ortodox)
  • 300 ml ulei (150 esxtravirgin de masline si 150 de porumb)
  • 1-2 linguri de otet de mere
  • sare
  • piper
  • curcuma si iarba ciorii
  • cine vrea poate sa adauge usturoi

Mod de preparare

Se pun toate ingedientele in paharul mixerului vertical si mixam la viteza maxima 7 minute. Daca nu este pe placul nostru mai adaugam 1 lingura de ulei si mai mixam.

Se serveste rece, caci mixerul o incalzeste si gustul nu va fi la fel de bun ca atunci cind ati pastrat-o in frigider putin.

De ce este buna:
Laptele in aceeasi cantitate cu oul (pe care il inlocuieste) are mai putin colesterol, dar este mai bogat in calciu si saruri minerale
Curcuma se stie ca are calitati care previn cancerul in special cel de sin dar si cel gastro intestinal.
Reteta inventata de catre un tinar cercetator Marco Binachi, autorul a doua carti in care prezinta alimentele care previn cancerul si retete care se pot realiza cu aceste alimente.

El lucreaza ca cercetator la institutul de oncologie moleculara din Milano (Istituto f. i. r. c. di Oncologia Molecolare, Milano) si colaboreaza cu fundatia Umberto Verronesi, cu scolile profesionale de bucatari impreuna cu care creeaza aceste retete.

Este si un divulgator stiintific caci merge prin scoli si impartaseste copiilor ceste cunostinte dar la nivelul lor, ii invata sa manince sanatos, le explica ca de fapt si cel mai simplu si putin important gest in bucatarie este de fapt important si ei chiar fac "cercetare" si biologie moleculara uneori fara sa stie.

Face impreuna cu copii experimente didactice ca sa le atraga atentia si sa ii faca curiosi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia