Maioneza Pentru Peste

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Pentru aproximativ 1 3/4 cana (430 ml):
1 ou mare
1 lingurita mustar Dijon
1-3 lingurite suc proaspat de lamaie, dupa preferinta
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper proaspat macinat
3/4 cana (180 ml) ulei de rapita sau floarea-soarelui
3/4 cana (180 ml) ulei de masline
1 lingurita de usturoi zdrobit sau 1/2 lingurita de cuisoare proaspat macinate

Mod de preparare

Puneti oul necojit intr-un castron cu apa fierbinte de la robinet si lasati-l sa se incalzeasca 3 min. Procedand astfel, el va deveni mai spumos la preparare. Spargeti oul si puneti-l in vasul unui robot de bucatarie sau al unui blender adaugand mustarul, sucul de lamaie, sarea si piperul.

Separat, amestecati intr-un bol uleiul de rapita (floarea- soarelui) si pe cel de masline. Cu motorul pornit picurati incet amestecul de ulei in vasul robotului sau al blenderului, in cel mai putin timp de 1 min, pana cand se formeaza o compozitie groasa, cremoasa si foarte spumoasa.

Scoateti compozitia si puneti-o in castronul pentru servit, ingloband in ea 1 lingura de apa fierbinte si usturoiul zdrobit sau cuisoarele proaspat macinate.

Potriviti gustul de sare, piper, mustar si omogenizati bine.

Folositi imediat sau puteti pastra la frigider, intr-un recipient etans, timp de cel mult 3 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Maioneza Pentru Peste" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  22.11.2012 07:33:42

Multumesc, Adrianabunta.

adrianabunta
•  21.11.2012 11:46:26

delicios...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Maioneza Pentru Peste