Maioneza Pentru Peste

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Pentru aproximativ 1 3/4 cana (430 ml):
1 ou mare
1 lingurita mustar Dijon
1-3 lingurite suc proaspat de lamaie, dupa preferinta
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper proaspat macinat
3/4 cana (180 ml) ulei de rapita sau floarea-soarelui
3/4 cana (180 ml) ulei de masline
1 lingurita de usturoi zdrobit sau 1/2 lingurita de cuisoare proaspat macinate

Mod de preparare

Puneti oul necojit intr-un castron cu apa fierbinte de la robinet si lasati-l sa se incalzeasca 3 min. Procedand astfel, el va deveni mai spumos la preparare. Spargeti oul si puneti-l in vasul unui robot de bucatarie sau al unui blender adaugand mustarul, sucul de lamaie, sarea si piperul.

Separat, amestecati intr-un bol uleiul de rapita (floarea- soarelui) si pe cel de masline. Cu motorul pornit picurati incet amestecul de ulei in vasul robotului sau al blenderului, in cel mai putin timp de 1 min, pana cand se formeaza o compozitie groasa, cremoasa si foarte spumoasa.

Scoateti compozitia si puneti-o in castronul pentru servit, ingloband in ea 1 lingura de apa fierbinte si usturoiul zdrobit sau cuisoarele proaspat macinate.

Potriviti gustul de sare, piper, mustar si omogenizati bine.

Folositi imediat sau puteti pastra la frigider, intr-un recipient etans, timp de cel mult 3 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Maioneza Pentru Peste" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  22.11.2012 07:33:42

Multumesc, Adrianabunta.

adrianabunta
•  21.11.2012 11:46:26

delicios...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Maioneza Pentru Peste