Cele 4 galbenusuri se freaca cu 4 lingurite zahar praf, 4 lingurite smantana, 70 gr unt (rama), 1 lingurita otet si un pic de sare. Asezam vasul deasupra altui vas in care am pus apa sa fiarba si deasupra aburilor amestecam pana se ingroase. Se poate adauga la cele de mai sus si un pic de mustar daca doriti cca 1 lingurita, numai cat sa dea un pic de gust. Se ia de pe aburi si se adauga cele 400 ml smantana se mai sareaza dupa gust.
Aceasta este reteta de baza al maionezei fierte.
Sa fie mai interesanta si sa pot folosi si la fripturi diferite eu am zdrobit cateii de usturoi si i-am frecat cu un pic de sare si ulei sa se faca pasta, apoi i-am adaugat la maioneza luata de pe foc si am mai pus niste patrunjel tocat, apoi am pus peste smantana.
Maioneza astfel preparata se pastreaza mai mult timp decat cea clasica si are avantajul ca nu este gretoasa si se poate imbogatii cu fel de fel de verdeturi de care dorim noi. De aceasta data eu am facut varianta cu usturoi.
Astept si alte variante de a aromatiza aceasta maioneza
Alte combinatii de arome:
In loc de usturoi putem pune, castravete murat razuit, dupa Gabriella putem pune tarhon si dupa Thea marar.
Multumesc fetelor pentru idei.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaSunt cele mai bune sarmale ever....
Sarmale cu ciuperci de postAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii