Maioneza Fiarta cu Diferite Arome

Complexitate
redusa
Maioneza Fiarta cu Diferite Arome

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 4 lingurite zahar praf
  • 4 lingurite smantana
  • 70 gr unt (rama)
  • 1 lingurita otet
  • mustar optional (eu nu am pus)
  • sare
  • 400 ml smantana sau iaurt
  • 6 catei usturoi
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Cele 4 galbenusuri se freaca cu 4 lingurite zahar praf, 4 lingurite smantana, 70 gr unt (rama), 1 lingurita otet si un pic de sare. Asezam vasul deasupra altui vas in care am pus apa sa fiarba si deasupra aburilor amestecam pana se ingroase. Se poate adauga la cele de mai sus si un pic de mustar daca doriti cca 1 lingurita, numai cat sa dea un pic de gust. Se ia de pe aburi si se adauga cele 400 ml smantana se mai sareaza dupa gust.
Aceasta este reteta de baza al maionezei fierte.

Sa fie mai interesanta si sa pot folosi si la fripturi diferite eu am zdrobit cateii de usturoi si i-am frecat cu un pic de sare si ulei sa se faca pasta, apoi i-am adaugat la maioneza luata de pe foc si am mai pus niste patrunjel tocat, apoi am pus peste smantana.
Maioneza astfel preparata se pastreaza mai mult timp decat cea clasica si are avantajul ca nu este gretoasa si se poate imbogatii cu fel de fel de verdeturi de care dorim noi. De aceasta data eu am facut varianta cu usturoi.

Astept si alte variante de a aromatiza aceasta maioneza
Alte combinatii de arome:
In loc de usturoi putem pune, castravete murat razuit, dupa Gabriella putem pune tarhon si dupa Thea marar.

Multumesc fetelor pentru idei.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars