Se amesteca faina cu apa si se fierbe 4 minute pe foc mare, amestecand continuu. Eu am fiert putin mai mult, pana s-a ingrosat ca o mamaliga. Apoi se pune in mixer si se adauga uleiul, putin cate putin, pana se incorporeaza tot, iar la urma sarea si zeama de lamaie, dupa gust.
Ca si consistenta iese la fel ca si maioneza cu ou. Eu voi folosi aceasta maioneza la salata de boef.
Se pot adauga 2-4 catei de usturoi pisati sau ceapa taiata marunt si se poate servi ca si aperitiv.
Reteta este din cartea `Retete vegetariene` de Cornelia Dragachis.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii