Se amesteca faina cu apa si se fierbe 4 minute pe foc mare, amestecand continuu. Eu am fiert putin mai mult, pana s-a ingrosat ca o mamaliga. Apoi se pune in mixer si se adauga uleiul, putin cate putin, pana se incorporeaza tot, iar la urma sarea si zeama de lamaie, dupa gust.
Ca si consistenta iese la fel ca si maioneza cu ou. Eu voi folosi aceasta maioneza la salata de boef.
Se pot adauga 2-4 catei de usturoi pisati sau ceapa taiata marunt si se poate servi ca si aperitiv.
Reteta este din cartea `Retete vegetariene` de Cornelia Dragachis.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii