Maioneza de Post (din Pufuleti)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Maioneza de Post (din Pufuleti)

Ingrediente

  • -1 punga de pufuleti simpli
  • -cateva picaturi de apa plata
  • -1 lingurita cu mustar
  • -100 ml ulei de floarea soarelui
  • -zeama de lamaie dupa gust
  • -1/4 lingurita de boia dulce (optional)

Mod de preparare

Pe parcursul zilelor de post am testat cateva retete de maioneza, dar cea care mie mi-a placut mult este cea facuta din pufuleti.

Prima data am facut-o din curiozitate insa lucrurile s-au schimbat cand tot cautam ceva cu care sa combin o salata de fasole pastai ... si decat sa optez pentru cele din comert care au destule chimicale in ele am facut-o super rapid pe asta si am iesit din impas.

Singurul defect, daca pot sa-i spun asa, este ca trebuie preparata chiar inainte de servire pentru ca altfel face o crusta care ii schimba aspectul.

Desfacem punga de pufuleti si punem putini cate putini intr-un castron in timp ce ii udam cu apa (sau putem sa ii sfaramam cu mana daca sunt destul de moi). Nu punem apa foarte multa chiar daca ei o absorb deoarece isi schimba super rapid consistenta (se inmoaie foarte repede).

Amestecam energic cu o lingura de lemn si incepem sa picuram uleiul ca si la maioneza de oua. Cand s-a ingrosat punem mustarul si zeama de lamaie dupa gustul dumneavoastra. Si pentru ca pufuletii sunt destul de sarati nu mai punem sare ... poate un pic de boia.
Este sanatoasa si poate insoti salatele noastre si in afara postului.
Incercati-o chiar si numai din curiozitate ... : o

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert inghetata de mango si vanilie
Bucataras.RO

Desert inghetata de mango si vanilie

Retete de suflet O combinatie minunata intre aromatul mango si vanile intr-o inghetata cremoasa.

Desert inghetata de mango si vanilie
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola