Maioneza de Post

Postat pe: 20-03-2012
(2)

Ingrediente

1 ceasca de apa
1/4 ceasca de faina
1/4 lingurita de otet
un strop de zahar
1/2-1 lingura mustar
1/2 ceasca de ulei de floarea soareluisau porumb
zeama de lamaie
1-2 linguri de apa rece (optional) sare si piper dupa gust
2-3 catei de usturoi daca se foloseste la salata de ciuperci/conopida
vinete (fara usturoi pentru salata de boeuf)

Mod de preparare

Intr-o craticioara se amesteca apa calda cu faina, incet sa nu formeze cocoloase, dupa care se pune la fiert, amestecand in permanenta pana se obtine o crema groasa.

Dupa ce se racoreste, se pune intr-un castron si cu ajutorul unui mixer manual sau blender/food processor, se amesteca punand pe rand otetul, zaharul, mustarul, sare si piper, usturoi (daca se foloseste) si la sfarsit, alternand, se adauga in fir subtire, uleiul si sucul de lamaie.

Pe parcurs, daca este crema formata de o consistenta mai tare se adauga apa rece.
Se foloseste la salatele de ciuperci, vinete, conopida, zarzavaturi, cartofi etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Maioneza de Post" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  22.03.2012 22:42:15

Dana, mersi , ma bucur ca ti-a fost pe plac....te pup

d_dana_a
•  22.03.2012 22:34:20

Felicitari pentru reteta ...imi place foarte mult ...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Maioneza de Post