Intr-o craticioara se amesteca apa calda cu faina, incet sa nu formeze cocoloase, dupa care se pune la fiert, amestecand in permanenta pana se obtine o crema groasa.
Dupa ce se racoreste, se pune intr-un castron si cu ajutorul unui mixer manual sau blender/food processor, se amesteca punand pe rand otetul, zaharul, mustarul, sare si piper, usturoi (daca se foloseste) si la sfarsit, alternand, se adauga in fir subtire, uleiul si sucul de lamaie.
Pe parcurs, daca este crema formata de o consistenta mai tare se adauga apa rece.
Se foloseste la salatele de ciuperci, vinete, conopida, zarzavaturi, cartofi etc.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii