Maioneza de Post

Complexitate
redusa
Maioneza de Post

Ingrediente

  • 1 ceasca de apa
  • 1/4 ceasca de faina
  • 1/4 lingurita de otet
  • un strop de zahar
  • 1/2-1 lingura mustar
  • 1/2 ceasca de ulei de floarea soareluisau porumb
  • zeama de lamaie
  • 1-2 linguri de apa rece (optional) sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi daca se foloseste la salata de ciuperci/conopida
  • vinete (fara usturoi pentru salata de boeuf)

Mod de preparare

Intr-o craticioara se amesteca apa calda cu faina, incet sa nu formeze cocoloase, dupa care se pune la fiert, amestecand in permanenta pana se obtine o crema groasa.

Dupa ce se racoreste, se pune intr-un castron si cu ajutorul unui mixer manual sau blender/food processor, se amesteca punand pe rand otetul, zaharul, mustarul, sare si piper, usturoi (daca se foloseste) si la sfarsit, alternand, se adauga in fir subtire, uleiul si sucul de lamaie.

Pe parcurs, daca este crema formata de o consistenta mai tare se adauga apa rece.
Se foloseste la salatele de ciuperci, vinete, conopida, zarzavaturi, cartofi etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii
Bucataras.RO

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

  Este o mâncare delicioasă, ușor de făcut și care se poate servi și rece, la micul dejun sau la cină....

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola