Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Pentru o reusita sigura folositi numai un mixer vertical sau un robot de bucatarie de putere mare.
Puneti intr-un borcan laptele, uleiul, zeama de lamaie si sarea.
Introduceti piciorul mixerului vertical (cel cu elice metalica) pana in partea de jos a borcanului. Porniti mixerul la viteza mare si lasati in aceeasi pozitie circa 1 min, apoi timp de 30 sec ridicati de mai multe ori piciorul spre suprafata, lasandu-l usor pina in partea de jos.
Procedati identic inca o data (mixat la fundul borcanului, apoi ridicati de mai multe ori piciorul mixerului) sau pana cand obtineti o smantana bine legata, groasa si cremoasa. In 2- 3 min ar trebui sa aveti smantana gata.
Puteti sa o folositi imediat, la mancare, la fel ca si smantana din lapte.
Se poate pastra pana la 1 saptamana in vas inchis ermatic, la frigider.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza"Retete de Pasti "
Brownie cu mascarpone si caramelMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii