Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Pentru o reusita sigura folositi numai un mixer vertical sau un robot de bucatarie de putere mare.
Puneti intr-un borcan laptele, uleiul, zeama de lamaie si sarea.
Introduceti piciorul mixerului vertical (cel cu elice metalica) pana in partea de jos a borcanului. Porniti mixerul la viteza mare si lasati in aceeasi pozitie circa 1 min, apoi timp de 30 sec ridicati de mai multe ori piciorul spre suprafata, lasandu-l usor pina in partea de jos.
Procedati identic inca o data (mixat la fundul borcanului, apoi ridicati de mai multe ori piciorul mixerului) sau pana cand obtineti o smantana bine legata, groasa si cremoasa. In 2- 3 min ar trebui sa aveti smantana gata.
Puteti sa o folositi imediat, la mancare, la fel ca si smantana din lapte.
Se poate pastra pana la 1 saptamana in vas inchis ermatic, la frigider.
V-au ramas cateva piscoturi si nu stiti ce sa faceti cu ele? Eu am gasit solutia, am facut niste praline care au avut un...
Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii