Curatati cateii de usturoi. Puneti-i pe o bucata de folie de aluminiu, stropiti-i cu 1 lingura de ulei si presarati sare, piper, dupa gust.
Impachetati bine si puneti intr-o tava / vas termorezistent.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 30- 40 min, la 200 grade.
Intre timp, maruntiti grosier semintele de susan in masina de macinat cafea; 2- 3 impulsuri scurte sunt suficiente.
Puneti in blender susanul, usturoiul copt si racorit, 2 linguri de ulei si branza maruntita.
Daca branza este prea uscata, puteti adauga 1 lingura de lapte sau putin iaurt ori smantana.
* Daca mergeti pe o varianta vegetariana si folositi tofu, atunci puneti putin lapte de soia sau apa.
Omogenizati bine pana rezulta o crema fina.
Serviti crema de usturoi cu legume la gratar / preparate la aburi sau chiftelute / turtite din legume, etc.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii