Chutney de Dovleac si Rosii

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Chutney de Dovleac si Rosii

Ingrediente

  • 1 kg dovleac
  • 1/2 kg rosii
  • 2 cepe mari
  • 1 catel de usturoi
  • 200 g zahar brun
  • 200 g zahar alb
  • 1 lingura cu sare
  • 1 lingurita cu ghimbir ras
  • 1/2 l-ta cu piper alb
  • 1/2 l-ta scortisoara
  • 500 ml otet de mere
  • o mana cu stafide

Mod de preparare

Dovleacul, ceapa, usturoiul se curata si se taie bucatele mici. Rosiile se curata de coaja si se taie bucati.
Intr-un vas cu fundul mai gros sau pus pe o plita se pun ingredientele solide, se adauga zaharul, mirodeniile si otetul.

Se aduce la punctul de fierbere apoi se lasa pe foc mic cu capac, pana se ridica lichidul la suprafata, aprox. 2 ore. Consistenta trebuie sa fie usor lichida deoarece cand se raceste si in timp se ingroasa. Se toarna firbinte in borcane, se capseaza bine, se intorc cu gura in jos 10 minute apoi invers si se pun la racit in prosoape.

Se pastreaza la rece cam 2 luni, ramane de vazut:)
Pe paine prajita cu o branza sarata si sfaramicioasa gen de burduf; ca sos langa fripturi si peste; ca si gustare cu biscuiti sarati, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie