Taiati in bucatele mici legumele spalate si curatate. Nu indepartati semintele si vinisoarele de la ardeii iuti.
Puneti-le la calit in putin ulei incins si amestecati ocazional, pana se inmoaie bine. Adaugati circa 100- 200 ml apa calda si fierbeti in continuare, la foc potrivit spre mic, pana scade zeama, iar legumele devin ca un sos gros.
Daca in timpul calirii, legumele lasa mai multa zeama, nu mai adaugati apa, sau adaugati treptat si cate putina, pe timpul fierberii. Lasati la racit.
Puteti sa lasati sosul cu bucatele sau sa-l pasati.
Puneti in borcane cu filet si dati la frigider unde se pot pastra pana in 4 luni.
Serviti mai ales cu friptura, carne la gratar, dar este la fel de buna langa cartofi prajiti, iar daca va place, il puteti servi simplu, pe paine.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAzi ne racorim cu un frappuccino! Adica un cappuccino in care pus inghetata si frisca si facut cu ajutorul espressorului...
Frappuccino cu frisca si mentaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii
harry strul • 10 Iulie 2023, 00:45 cum se poate copia retetele inainte se putea si acuma vad ca nu se mai poate, de ce ?