Taiati in bucatele mici legumele spalate si curatate. Nu indepartati semintele si vinisoarele de la ardeii iuti.
Puneti-le la calit in putin ulei incins si amestecati ocazional, pana se inmoaie bine. Adaugati circa 100- 200 ml apa calda si fierbeti in continuare, la foc potrivit spre mic, pana scade zeama, iar legumele devin ca un sos gros.
Daca in timpul calirii, legumele lasa mai multa zeama, nu mai adaugati apa, sau adaugati treptat si cate putina, pe timpul fierberii. Lasati la racit.
Puteti sa lasati sosul cu bucatele sau sa-l pasati.
Puneti in borcane cu filet si dati la frigider unde se pot pastra pana in 4 luni.
Serviti mai ales cu friptura, carne la gratar, dar este la fel de buna langa cartofi prajiti, iar daca va place, il puteti servi simplu, pe paine.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorDin categoria "Retete inspirate de toamna" un delicios chec cu arome si culori de toamnă, preparat cu...
Desert chec cu arome si culori de toamnaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii
harry strul • 10 Iulie 2023, 00:45 cum se poate copia retetele inainte se putea si acuma vad ca nu se mai poate, de ce ?