Ajvar- Pasta de Ardei Iute

Complexitate
redusa
Ajvar- Pasta de Ardei Iute

Ingrediente

  • -10 ardei iuti (cu cat sunt mai iuti, cu ata mai picanta va fi pasta)
  • -3 ardei grasi sau capia, rosii, mari
  • -1 ceapa
  • -4-5 rosii, carnoase, curatate de pielita
  • -2- 3 dovlecei mici
  • -sare, dupa gust
  • -ulei de masline

Mod de preparare

Taiati in bucatele mici legumele spalate si curatate. Nu indepartati semintele si vinisoarele de la ardeii iuti.
Puneti-le la calit in putin ulei incins si amestecati ocazional, pana se inmoaie bine. Adaugati circa 100- 200 ml apa calda si fierbeti in continuare, la foc potrivit spre mic, pana scade zeama, iar legumele devin ca un sos gros.

Daca in timpul calirii, legumele lasa mai multa zeama, nu mai adaugati apa, sau adaugati treptat si cate putina, pe timpul fierberii. Lasati la racit.
Puteti sa lasati sosul cu bucatele sau sa-l pasati.

Puneti in borcane cu filet si dati la frigider unde se pot pastra pana in 4 luni.
Serviti mai ales cu friptura, carne la gratar, dar este la fel de buna langa cartofi prajiti, iar daca va place, il puteti servi simplu, pe paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

h

harry strul • 10 Iulie 2023, 00:45 cum se poate copia retetele inainte se putea si acuma vad ca nu se mai poate, de ce ?

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci