Adjika Sos Iute

Postat pe: 02-11-2011
(1)

Ingrediente

3 gogosari mari
4 rosii mijlocii
4 catei mari de usturoi
3 ardei iuti curatati de seminte
1 mana leustean tocat
1 mana patrunjel tocat
1 mar mijlociu
1 lingura miere de albini sau zahar
1 lingurita de sare
5 linguri otet de mere sau struguri sau sucul de la o lamaie
3 linguri generoase de bulion (dar sa fie un bulion de calitate cu consistenta groasa si dulce)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Rosiile se prajesc pe toate partile intr-o tigaie gril si se curata de coaja. Toate legumele curatate se dau prin blender sau masina de tocat carne. Se fierb 15 minute impreuna cu bulionul, la sfarsit se adauga usturoiul, zarzavatul tocat si sucul de lamaie si se mai dau cateva clocote 2 minute.

Turnati adjica intr-un borcan cu filet sterilizat in prealabil in apa clocotita impreuna cu un capac si uscat. Sigilati capacul si serviti la iarna sau o preparati pentru consum imediat si o tineti la frigider, in acest caz adjica nu se fierbe, se coc doar rosiile si se da tot prin blender simplu si delicios de-ti vine sa mananci lingura dupa lingura si tot nu ma satur).

Pofta buna!
Se serveste langa orice tip de carne, piureu, garnituri de cartofi. Orez, paste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Adjika Sos Iute" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

satra
•  16.04.2016 12:05:07

pentru cate persoane este ?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Adjika Sos Iute