Sarmalute cu dovleac

Postat pe: 25-09-2015
(0)

Ingrediente

(cca 30 – 35 buc mai mari)
Carne tocata amestec porc + vita – 800 kg
Orez – 80 g (spalat in prealabil)
Costita afumata – aprox 300 g (taiata cubulete)
Dovleac placintar, ras – cca 200 g
Ceapa rasa – 3 buc
Boia afumata – 1 lingurita
Cimbru uscat – 1 lingurita
Cimbru proaspat – 2 crengute
Foi de varza lasate la desarat – cca 15-20 buc mari
Varza murata tocata – 1/2 buc
Foi de dafin – 4-5 buc
Bulion – 1 cana
Apa clocotita pana la ¾ din capacitatea vasului
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

4h
Amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper;
Taie foile de varza pe jumatate si incepe sa impaturesti compozitia inauntru;
Strange-le bine la capete;
La baza Crock Pot-ului 5,7 L Digital adauga o parte din varza tocata, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 foi de dafin, jumatate din cantitatea de cuburi de costita afumata si piper;
Pune apoi 3-4 linguri de bulion si intinde bine;
Adauga sarmalele peste;
Repeta procesul, iar peste ultimul strat de sarmale adauga varza tocata, bulion si apa clocotita (atata cat este nevoie pentru a atinge ¾ din volumul vasului de ceramica;
Seteaza timpul de 4 ore si 30 min si modul de gatire “high”;
Tine cont de faptul ca sarmelele se gatesc in functie de dimensiune sau de tipul de varza folosit, mai repede sau mai incet;
Odata gatite, serveste cu mamaliguta si smantana;
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmalute cu dovleac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute cu dovleac