Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Ingrediente

  • 1 ceapa mai mare sau 2 mici
  • 1 morcov de marime medie
  • 150 gr bulgur
  • 500 gr ghebe (congelate am folosit eu)
  • 1 praf de sare roz de Himalaya (nu folosim multa sare pentru ca avem varza murata sarata)
  • Piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 lingura cimbru uscat
  • Varza murata
  • 100 ml ulei de flaorea soarelui

Mod de preparare

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea fina. Se caleste impreuna cu ceapa 2-3 minute. Ghebele se storc intre palme de surplusul de apa si se maruntesc la robot. Se adauga in tigaie peste ceapa si morcov. Asezonam cu sare, piper si cimbru, adaugam bulgurul clatit in 2-3 ape si scurs. Amestecam compozitia si o lasam sa se raceasca pana pregatim varza.
Pregatiti-va cu 2-3 verze murate pentru a alege foile mai mici si mai frumoase. Daca varza este prea acra clatiti de 2-3 ori cu apa rece. Se taie cotoarele de la fiecare foaie de varza si astfel se pot folosii la impachetat sarmalele. Se infasoara sarmalele cat mai strans astfel incat umplutura sa fie bine inchisa.
Pentru fierbere am ales un slow cooker Crock-Pot . Pe fundul vasului se pune putina varza tocat fin si o crenguta de cimbru uscat. Se aseaza sarmalele una langa alta, iar deasupra se aseaza inca un strat de varza. Mie nu mi-a mai ramas varza asa ca nu am pus. Se pune apa fierbinte peste sarmale cat sa le acopere. E bine de stiut si sa nu va mire la final cand o sa vedeti ca o sa aveti o cantitate destul de mare de apa ramasa. La sarmalele cu bulgur nu se intampla la fel ca si la cele cu orez. Bulgurul nu retine la fel de multa apa.
Se conecteaza aparatul la curent, se seteaza funstia high si timpul de 2 ore si 30 minute. Fierb mult mai repede ca si sarmalele cu carne. Dupa ce timpul a expirat sunt numai bune de consumat. Sa va fie de folos!!!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Vinete grecesti
3
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca