Costite aromate cu visine si ienibahar

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
medie
Costite aromate cu visine si ienibahar

Ingrediente

  • 50 ml apa
  • a. pentru costite
  • 1 kg costite de porc fragede, carnoase
  • sare grunjoasa de Himalaya
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 20 de visine bine coapte
  • 100 ml vin alb demisec
  • 1/2 lgt cimbrisor
  • 8 boabe de ienibahar
  • 2 lgt miere
  • b. pentru sosul de visine
  • 25 de visine bine coapte
  • 50 ml apa
  • 1 lgt rasa de amidon alimentar
  • 1 lgt zahar
  • c. pentru garnitura din orez brun
  • 1 cana orez brun
  • 3 cani de apa
  • sare
  • 1/2 lgt ierburi de gradina uscate( patrunjel, marar, telina )

Mod de preparare


Pui uleiul in wok si cand este bine incins arunci acolo costitele si le coci bine, cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Intre timp scoti samburii visinelor si le blendezi bine de tot. Adaugi apa.
Cand costitele sunt gata torni vinul, iar dupa o jumatate de minut adaugi visinele si condimentele.

Lasi sa se intrepatrunda 3 minute si golesti totul in vasul CrockPot.

Acoperi cu capacul , setezi optiunea "High" si lasi aparatul sa isi faca treaba timp de 2 ore.
Cand timpul a expirat adaugi mierea, cate putina pe fiecare costita, mai pui 1 ora aparatul la lucru si incepi sa pregatesti orezul.

Il speli din 2-3 ape, adaugi apa si un strop de sare, apoi il lasi la fiert, la foc mic cca 30 de minute. Stingi focul , adaugi ierburile, acoperi cu un capac si uiti de el .

In ultimele 5 minute de preparare a costitelor prepari sosul astfel: scoti samburii de la visine, le blendezi, adaugi apa si zaharul si le pui la foc mic. Dupa ce a fiert 1 minut adaugi amidonul, amestecand energic cu un tel si lasi sa fiarba 1 minut.


Servesti totul imediat, alaturi de cei dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia