Ingrediente
● 50 ml apa |
● a. pentru costite |
● 1 kg costite de porc fragede, carnoase |
● sare grunjoasa de Himalaya |
● 2 lg ulei de floarea soarelui |
● 20 de visine bine coapte |
● 100 ml vin alb demisec |
● 1/2 lgt cimbrisor |
● 8 boabe de ienibahar |
● 2 lgt miere |
● b. pentru sosul de visine |
● 25 de visine bine coapte |
● 50 ml apa |
● 1 lgt rasa de amidon alimentar |
● 1 lgt zahar |
● c. pentru garnitura din orez brun |
● 1 cana orez brun |
● 3 cani de apa |
● sare |
● 1/2 lgt ierburi de gradina uscate( patrunjel, marar, telina ) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
03h:30min

PORȚII
4 portii
Pui uleiul in wok si cand este bine incins arunci acolo costitele si le coci bine, cate 3-4 minute pe fiecare parte.
Intre timp scoti samburii visinelor si le blendezi bine de tot. Adaugi apa.
Cand costitele sunt gata torni vinul, iar dupa o jumatate de minut adaugi visinele si condimentele.
Lasi sa se intrepatrunda 3 minute si golesti totul in vasul CrockPot.
Acoperi cu capacul , setezi optiunea "High" si lasi aparatul sa isi faca treaba timp de 2 ore.
Cand timpul a expirat adaugi mierea, cate putina pe fiecare costita, mai pui 1 ora aparatul la lucru si incepi sa pregatesti orezul.
Il speli din 2-3 ape, adaugi apa si un strop de sare, apoi il lasi la fiert, la foc mic cca 30 de minute. Stingi focul , adaugi ierburile, acoperi cu un capac si uiti de el .
In ultimele 5 minute de preparare a costitelor prepari sosul astfel: scoti samburii de la visine, le blendezi, adaugi apa si zaharul si le pui la foc mic. Dupa ce a fiert 1 minut adaugi amidonul, amestecand energic cu un tel si lasi sa fiarba 1 minut.
Servesti totul imediat, alaturi de cei dragi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Costite aromate cu visine si ienibahar" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
Am impletit aroma exoticului ienibahar cu putin cimbrisor si gustul dulce-acrisor al visinelor din gradina parintilor mei.Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany