Cartofi si mere gratinate la slow cooker Crock Pot

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Cartofi si mere gratinate la slow cooker Crock Pot

Ingrediente

  • Cartofi albi 2 bucăți,
  • Cartofi mov, 4 bucăți,
  • Mere 4 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Zahăr brun 1 lingură,
  • Unt cca. 50 g,
  • Parmesan cca. 100 g,
  • Vin alb demisec cca. 200 ml,
  • Bacon cca. 50 g,
  • Smântână de gătit cca. 250 ml,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Cimbru uscat 1 linguriță.

Mod de preparare

Se pornește aparatul minunat de gătit slow cooker Crock Pot, în cazul meu pe programul Low, 30 de minute pentru ca vasul să se încingă.
Cartofii, merele și ceapa se curăță, apoi se feliază.
Merele se pun într-un vas puțin adânc, se adaugă zeama de lămâie și zahărul, apoi se lasă la odihnit.
După ce s-a încins vasul se adaugă untul și ceapa feliată, se lasă la gătit HIGH, cca. 30 minute, fără capac, până ce se rumenește ceapa.
Sau mai rapid rumeniți ceapa într-o tigaie la foc rapid și apoi se adaugă în vas-ul aparatului de gătit slow.
Se așează intercalat felii de cartofi albi, mov și mere.
Smântâna de gătit se amestecă cu sarea, piperul cimbrul, vinul și 50 g parmesan, apoi se răstoarnă peste amestecul de cartofi, mere și ceapă.
Se setează aparatul de gătit, la modulul HIGH pentru cca. 60 minute, din când în când se ridică capacul și se șterge de aburii formați.
Între timp se toacă mărunt baconul și se rumenește puțin într-o tigaie.
Baconul rumenit se amestecă cu restul de parmesan, apoi se împrăștie peste cartofii și merele gătite. Se lasă la gătit încă 30 minute, fără capac, cât să se împrietenească gusturile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa