Se pornește aparatul minunat de gătit slow cooker Crock Pot, în cazul meu pe programul Low, 30 de minute pentru ca vasul să se încingă.
Cartofii, merele și ceapa se curăță, apoi se feliază.
Merele se pun într-un vas puțin adânc, se adaugă zeama de lămâie și zahărul, apoi se lasă la odihnit.
După ce s-a încins vasul se adaugă untul și ceapa feliată, se lasă la gătit HIGH, cca. 30 minute, fără capac, până ce se rumenește ceapa.
Sau mai rapid rumeniți ceapa într-o tigaie la foc rapid și apoi se adaugă în vas-ul aparatului de gătit slow.
Se așează intercalat felii de cartofi albi, mov și mere.
Smântâna de gătit se amestecă cu sarea, piperul cimbrul, vinul și 50 g parmesan, apoi se răstoarnă peste amestecul de cartofi, mere și ceapă.
Se setează aparatul de gătit, la modulul HIGH pentru cca. 60 minute, din când în când se ridică capacul și se șterge de aburii formați.
Între timp se toacă mărunt baconul și se rumenește puțin într-o tigaie.
Baconul rumenit se amestecă cu restul de parmesan, apoi se împrăștie peste cartofii și merele gătite. Se lasă la gătit încă 30 minute, fără capac, cât să se împrietenească gusturile.
O nouă rețetă din seria, nimic nu se pierde, totul se refolosește! Dacă vă rămân bucăți de pastramă...
Pastrama cu sos la slow cooker Crock-PotDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de post
Comentarii