Cartofi mov, morcovi, ardei kapia si aliacee la slow cooker Crock Pot

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Cartofi mov, morcovi, ardei kapia si aliacee la slow cooker Crock Pot

Ingrediente

  • Cartofi mov Blue Congo cca. 1000 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Apă rece 1000 ml,
  • Morcovi 2 bucăți cca. 300 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Ulei de măsline cca. 3 linguri,
  • Vin alb demisec 200 ml,
  • Sare Hymalaia 1 lingură,
  • Piper alb măcinat 1 linguriță,
  • Pătrunjel verde 2-3 fire,
  • Mărar verde 2-3 fire.

Mod de preparare

Inițial cartofii mov se fierb în coajă pe modulul High, cca. 3 ore, asezonați cu sare de mare și cca. 1000 ml apă rece.
Apoi se scot se lasă la răcit, cca. 60 minute sau cel mai bine pămâ a doua zi, apoi se curăță de coajă și se taie rondele.
Între timp se curăță morcovii se taie rondele, ceapa se curăță se spală si se toacă grosier. Usturoiul se curăță și se taie felii, deasemnea și ardeiul kapia.
Se începe montarea: vasul aparatului slow cooker Crock Pot se unge cu ulei de măsline, se adaugă un rând de rondele de cartof mov, un rând de morcovi, ceapă verde, usturoi și ardei kapia.
Se presară puțin ulei de măsline, sare Hymalaia piper alb măcinat și tot așa până se termină ingredinetele. Atenție ultimul strat să fie de cartofi, peste care se pun verdețurile întregi, netocate. Se adaugă vinul alb și se programează aparatul CrockPot pe modul HIGH la 60 minute.
După ce expiră timpul de gătire, dacă legumele sunt încă al-dente se mai lasă la gătit cca. 30 minute.
Legumele se servesc ca atare simple, cu sos de usturoi sau avocado, lângă preparate din carne.
Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia