Spalati dovleceii. Taiati ambele capete, apoi curatati de coaja cu un cutit de curatat legume.
Taiati dovlecelul in jumatati, pe lungime si cu o lingura sau un cutit de pepene, scoateti semintele si indepartati capetele curbate.
Taiati jumatatile de dovlecel, tot pe lungime, intai in felii, apoi in fasii de marime egala, cat vreti sa fie cubuletele. Aliniati fasiile si taiati-le transversal, la intervale regulate pentru a crea cubulete.
Puneti-le la fiert in apa clocotita cu vegeta de casa pentru circa 15 min sau pana ce sunt moi si dovlecelul fiert, scurgeti, lasati la racit si pasati.
Adaugati usturoiul frecat cu sare, piperul, maioneza si omogenizati bine.
Dati la frigider pentru 2- 3 ore.
Serviti simplu sau pe felii de paine prajita, dar merge foarte bine langa chiftele reci si rosii.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraBudinca de chia este un desert sau o gustare sanatoasa si delicioasa, preparata din seminte de chia înmuiate în lichid (cum...
Budinca de chia - o gustare sanatoasaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii