Spalati dovleceii. Taiati ambele capete, apoi curatati de coaja cu un cutit de curatat legume.
Taiati dovlecelul in jumatati, pe lungime si cu o lingura sau un cutit de pepene, scoateti semintele si indepartati capetele curbate.
Taiati jumatatile de dovlecel, tot pe lungime, intai in felii, apoi in fasii de marime egala, cat vreti sa fie cubuletele. Aliniati fasiile si taiati-le transversal, la intervale regulate pentru a crea cubulete.
Puneti-le la fiert in apa clocotita cu vegeta de casa pentru circa 15 min sau pana ce sunt moi si dovlecelul fiert, scurgeti, lasati la racit si pasati.
Adaugati usturoiul frecat cu sare, piperul, maioneza si omogenizati bine.
Dati la frigider pentru 2- 3 ore.
Serviti simplu sau pe felii de paine prajita, dar merge foarte bine langa chiftele reci si rosii.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii