Boranis e un fel de salata iraniana, pe baza de iaurt, care se foloseste ca acompaniament la gratare, dar se poate manca si numai cu lipii. Sunt mai multe feluri de boranis, astazi va arat varianta cu vinete. Se poate face si cu vinete prajite, dar fiindca am avut vinete la congelator si prefer varianta cu calorii mai putine am facut-o pe aceasta. Chiar daca vreti sa prajiti vinetele sa o faceti la cuptor si vor absoarbe mai putin ulei.
Se toc vinetele marunt.
Se amesteca impreuna cu iaurtul, usturoiul.
Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se presare deasupra nucile sfaramate. Sa nu le omiteti, ca ii dau un gust aparte.
Tarator este o supa rece de iaurt si castraveti specifica, din cate stiu eu, Bulgariei si tarilor invecinate. Este un pic...
TaratorDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii