Salata de Morcovi cu Peste Thon

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de morcovi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 lamaie
  • 1 lingura de mustar iute
  • 2 linguri deotet rosu de vin
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cutie de 200g peste thon (conserva)
  • o jumatate de pahar de apa
  • 4 linguri de maioneza
  • ulei de masline
  • 2 graunti de usturoi

Mod de preparare

Spalati si curatati morcovii, impreuna cu grauntii de usturoi. Razuiti morcovii cu usturoiul, adaugati sucul de la lamaie si conserva de peste thon, amestecati acestea si bagati la frigider.

Sa trecem la sos. Utilizati un borcan de gem gol de 500 g, (pastrati capacul). Tocati ceapa marunt puneti in borcan, adaugati mustarul, sarea si piperul, otetul, apa si maioneza si uleiul de masline pana ajunge la gura borcanului (dar nu umpleti la maxim ). Puneti capacul inchideti bine si amestecati aceasta pana obtineti o crema.

Dresati farfuriile cu salata pe care ati preparat-o, iar pe deasupra puneti sos. Aceasta salata se poate degusta si la sandwiciuri si la picknicuri.

Bon-apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate