Salata de Legume cu Sos de Portocale

Postat pe: 30-01-2013
(0)

Ingrediente

1 ardei gras galben
1 ardei gras rosu
250 g broccoli (congelat)
1 ceapa alba de marime medie
2 - 4 catei de usturoi (in functie de preferinta)
50 g unt
1 lingurita cu amidon alimentar
100 ml suc de portocale proaspat stors (portocale foarte dulci)
1 lingurita cu mustar Dijon

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
- Ceapa si usturoiul se curata si se spala.
- Broccoli se fiarbe in apa cu sare timp de aproximativ 10 minute.

- Ardeiul se curata, se spala si se taie fasii subtiri de aproximativ 0, 5 cm latime. Se pune ardeiul la fiert in apa cu putina sare timp de aproximativ 1 minut (daca nu va place ca textura ardeilor sa fie ”al dente” ii puteti lasa mai mult de un minut).

- Legumele pregatite termic se scurg de apa si se acopera pentru a se pastra calde.
- Ceapa si usturoiul se taie marunt apoi se calesc intr-o tigaie in unt (doar pana se inmoaie putin).
- Se adauga amidonul apoi sucul de portocale si mustarul, amestecand cu o lingura din lemn.

- Cand amestecul ajunge la temperatura de fierbere se lasa inca doua minute la foc moderat, amestecand continuu cu o lingura din lemn.
- Sosul se pune peste legumele calde pregatite anterior.
- Se serveste cald (dupa preferinta se poate adauga carne de pui, carne de porc sau peste).
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru doua portii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Salata de Legume cu Sos de Portocale" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Salata de Legume cu Sos de Portocale