Salata de Legume cu Sos de Portocale

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata de Legume cu Sos de Portocale

Ingrediente

  • - 1 ardei gras galben
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 250 g broccoli (congelat)
  • - 1 ceapa alba de marime medie
  • - 2 - 4 catei de usturoi (in functie de preferinta)
  • - 50 g unt
  • - 1 lingurita cu amidon alimentar
  • - 100 ml suc de portocale proaspat stors (portocale foarte dulci)
  • - 1 lingurita cu mustar Dijon

Mod de preparare

- Ceapa si usturoiul se curata si se spala.
- Broccoli se fiarbe in apa cu sare timp de aproximativ 10 minute.

- Ardeiul se curata, se spala si se taie fasii subtiri de aproximativ 0, 5 cm latime. Se pune ardeiul la fiert in apa cu putina sare timp de aproximativ 1 minut (daca nu va place ca textura ardeilor sa fie ”al dente” ii puteti lasa mai mult de un minut).

- Legumele pregatite termic se scurg de apa si se acopera pentru a se pastra calde.
- Ceapa si usturoiul se taie marunt apoi se calesc intr-o tigaie in unt (doar pana se inmoaie putin).
- Se adauga amidonul apoi sucul de portocale si mustarul, amestecand cu o lingura din lemn.

- Cand amestecul ajunge la temperatura de fierbere se lasa inca doua minute la foc moderat, amestecand continuu cu o lingura din lemn.
- Sosul se pune peste legumele calde pregatite anterior.
- Se serveste cald (dupa preferinta se poate adauga carne de pui, carne de porc sau peste).
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru doua portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia