Salata de Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata de Ciuperci

Ingrediente

  • Baza salatei
  • -300 gr ciuperci champinion (le alegem pe cele mici si vom folosi doar palaria)
  • -1 dovlecel mic (cam cat un morcov de mare)
  • -cateva frunze patrunjel proaspat
  • Dressing
  • -zeama de la o lamaie mica
  • -100 ml ulei de masline
  • -ceapa rosie tocata marunt (o lingura)
  • - un catel de usturoi
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatam ciupercile cat de bine putem cu o pensulica sa le inlaturam praful (ar fi de evitat sa le udam, dar daca trebuie le spalam si le lasam sa se usuce bine de tot). Le taiem feliute cat mai subtiri posibil.
Dovlecelul il taiem in jumatate, dupa care feliute la fel de subtirele ca si ciupercile.

Le amestecam usor intr-un bol dupa care adaugam verdeata tocata. Intr-un alt bol punem uleiul, adaugam incet sucul de lamaie, amestecand tot timpul pana cand amestecul devine vascos. Adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, marunt, apoi sare si piper dupa gust.

Turnam dressingul peste ciuperci (amestecam usor) astfel incat totul sa fie acoperit pe cat posibil de el. Dam vasul la rece pentru 2-3 ore.

Pofta buna!
Servim simplu, eventual pe pat de salata verde.

Ciupercile sunt folosite in alimentatia omului din cele mai vechi timpuri. Dupa cum se stie, ciupercile sunt denumite si "carne vegetala" deoarece dupa valoarea nutritiva se pot compara cu alimentele de baza. Ele contin albumine, saruri minerale, grasimi, zaharuri, vitamine in cantitati apreciabile.

In ceea ce priveste continutul de calorii, este suficient sa subliniem ca un kg de ciuperci uscate furnizeaza organismului circa 3500 calorii, la fel cat un kg de carne de porc.

Din ciuperci se pot pregati cele mai variate si diverse preparate culinare. In continuare doresc sa va prezint o salata gustoasa, plina de aroma si gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
1
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Cus-cus cu nuci si pesmet
Bucataras.RO

Cus-cus cu nuci si pesmet

Vazut la madi-marin. Bun bun.

Cus-cus cu nuci si pesmet
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)