Curatam ciupercile cat de bine putem cu o pensulica sa le inlaturam praful (ar fi de evitat sa le udam, dar daca trebuie le spalam si le lasam sa se usuce bine de tot). Le taiem feliute cat mai subtiri posibil.
Dovlecelul il taiem in jumatate, dupa care feliute la fel de subtirele ca si ciupercile.
Le amestecam usor intr-un bol dupa care adaugam verdeata tocata. Intr-un alt bol punem uleiul, adaugam incet sucul de lamaie, amestecand tot timpul pana cand amestecul devine vascos. Adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, marunt, apoi sare si piper dupa gust.
Turnam dressingul peste ciuperci (amestecam usor) astfel incat totul sa fie acoperit pe cat posibil de el. Dam vasul la rece pentru 2-3 ore.
Pofta buna!
Servim simplu, eventual pe pat de salata verde.
Ciupercile sunt folosite in alimentatia omului din cele mai vechi timpuri. Dupa cum se stie, ciupercile sunt denumite si "carne vegetala" deoarece dupa valoarea nutritiva se pot compara cu alimentele de baza. Ele contin albumine, saruri minerale, grasimi, zaharuri, vitamine in cantitati apreciabile.
In ceea ce priveste continutul de calorii, este suficient sa subliniem ca un kg de ciuperci uscate furnizeaza organismului circa 3500 calorii, la fel cat un kg de carne de porc.
Din ciuperci se pot pregati cele mai variate si diverse preparate culinare. In continuare doresc sa va prezint o salata gustoasa, plina de aroma si gust.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii