Curatam ciupercile cat de bine putem cu o pensulica sa le inlaturam praful (ar fi de evitat sa le udam, dar daca trebuie le spalam si le lasam sa se usuce bine de tot). Le taiem feliute cat mai subtiri posibil.
Dovlecelul il taiem in jumatate, dupa care feliute la fel de subtirele ca si ciupercile.
Le amestecam usor intr-un bol dupa care adaugam verdeata tocata. Intr-un alt bol punem uleiul, adaugam incet sucul de lamaie, amestecand tot timpul pana cand amestecul devine vascos. Adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, marunt, apoi sare si piper dupa gust.
Turnam dressingul peste ciuperci (amestecam usor) astfel incat totul sa fie acoperit pe cat posibil de el. Dam vasul la rece pentru 2-3 ore.
Pofta buna!
Servim simplu, eventual pe pat de salata verde.
Ciupercile sunt folosite in alimentatia omului din cele mai vechi timpuri. Dupa cum se stie, ciupercile sunt denumite si "carne vegetala" deoarece dupa valoarea nutritiva se pot compara cu alimentele de baza. Ele contin albumine, saruri minerale, grasimi, zaharuri, vitamine in cantitati apreciabile.
In ceea ce priveste continutul de calorii, este suficient sa subliniem ca un kg de ciuperci uscate furnizeaza organismului circa 3500 calorii, la fel cat un kg de carne de porc.
Din ciuperci se pot pregati cele mai variate si diverse preparate culinare. In continuare doresc sa va prezint o salata gustoasa, plina de aroma si gust.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaChirostele sunt o delicatesa culinara care se regaseste in bucatariile multor culturi din intreaga lume, fie sub forma de...
Chiroste-aperitiv si desertVa prezint o reteta simpla care se prepara foarte repede si este si foarte buna. Pestele gen cod, merluciu sau stiuca este...
Chiftelute din pesteAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii