Salata de Arpagic

Postat pe: 20-12-2014
(0)

Ingrediente

bulbi de arpagic
1 praf de sare
ulei de masline
50 ml vin de porto / vin licoros dulce (ex Lacrima lui Ovidiu) ori alt vin rosu, dulce, tare si parfumat
1 lingura otet balsamic sau dupa gust

Mod de preparare

Curatati, spalati si scurgeti arpagicul.

Adaugati-l impreuna cu sarea in foarte putin ulei de masline incins si brezati cateva minute (sotare rapida in putina grasime), amestecand mereu, apoi inabusiti pana se fragezeste (acoperiti vasul cu un capac si lasati la foc mic pana ce arpagicul se inmoaie).

Descoperiti vasul, mariti flacara la mediu si caliti in continuare, amestecand des dar delicat, pana ce bulbii de arpagic se rumenesc frumos pe toate partile.

Adaugati vinul, faceti focul foarte mare si lasati pana ce lichidul se reduce mai mult de jumatate si zaharul din vin caramelizeaza frumos arpagicul.

Dati vasul deoparte, lasati sa se raceasca si adaugati otet balsamic.

Serviti ca salata langa orice tip de carne.
Cum se curata arpagicul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Salata de Arpagic" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Salata de Arpagic