Curatati, spalati si scurgeti arpagicul.
Adaugati-l impreuna cu sarea in foarte putin ulei de masline incins si brezati cateva minute (sotare rapida in putina grasime), amestecand mereu, apoi inabusiti pana se fragezeste (acoperiti vasul cu un capac si lasati la foc mic pana ce arpagicul se inmoaie).
Descoperiti vasul, mariti flacara la mediu si caliti in continuare, amestecand des dar delicat, pana ce bulbii de arpagic se rumenesc frumos pe toate partile.
Adaugati vinul, faceti focul foarte mare si lasati pana ce lichidul se reduce mai mult de jumatate si zaharul din vin caramelizeaza frumos arpagicul.
Dati vasul deoparte, lasati sa se raceasca si adaugati otet balsamic.
Serviti ca salata langa orice tip de carne.
Cum se curata arpagicul.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAm avut poftă de o ciorbă de fasole verde și dovlecel, iar băieții mei au avut poftă de o ciorbă cu ceva afumătură,...
Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumataCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii