Salata cu pui, rosii cherry si parmezan

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Salata cu pui, rosii cherry si parmezan

Ingrediente

  • (2 portii)
  • Rosii cherry – 100 g (sau rosii normale)
  • Salata creata – 1 buc
  • Piept de pui – 200 g
  • Parmezan – 50 g
  • Ceapa rosie – 2 buc
  • Paine prajita – 4 felii
  • Sare si piper – dupa gust
  • Pentru dressing de usturoi si rosii coapte:
  • Rosii – 2 buc
  • Usturoi – 4 catei
  • Zeama de lamaie – 1 lingurita
  • Zahar – 1 varf de cutit
  • Ulei – 25 ml + 20 ml pentru pui
  • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

Taiati rosiile cherry in 4 si adaugati-le intr-un bol incapator;
Rupeti salata creata si adaugati-o si pe aceasta in bol;
Radeti parmezanul si adaugati-l in bol;
Taiati ceapa rosie rondele si puneti-o peste parmezan;
Coaceti rosiile si usturoiul pe o plita sau in cuptor;
Scoateti pielita rosiilor si blendati-le;
Zdrobiti usturoiul intr-un mojar, adaugand sare si ulei (cca 25 ml) treptat;
Frecati bine in mojar pana obtineti o emulsie in care adaugati tot treptat rosiile blendate;
Taiati puiul cubulete sau fasii subtiri;
Ungeti puiul cu ulei, asezonati-l cu sare si piper si pregatiti-l pe gratar (il puteti si praji daca va este mai usor);
Cand s-a mai racit (dar nu in totalitate) adaugati puiul peste restul ingredientelor din bol;
Adaugati dressing-ul peste ingredientele din bol, apoi zaharul si amestecati bine;
Prajiti painea, taiati-o bastonase si serviti impreuna cu salata;
Asezonati cu sare daca mai este cazul.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate