Salata Calda din Frunze de Sfecla Mangold

Postat pe: 14-02-2013
(0)

Ingrediente

1 kg frunze de sfecla Mangold
1 lingura de unt
2 fire de usturoi verde

Mod de preparare

Va propun o reteta foarta rapida si sanatoasa in acelasi timp, din frunze de sfecla Mangold -foarte putin utilizate in gastronomia romaneasca, desi sunt foarte benefice pentru sanatate. (m-am uitat in cartea de bucate si nu am gasit nicio reteta cu mangold).

Sfecla Mangold este o sfecla cultivata in special pentru frunze, locul ei de nastere fiind Babilonul antic, unde se cultiva inca de acum 3000 de ani. Mai târziu in Roma antica, datorita popularitatii acestei plante printre romani, ea a devenit cunoscuta sub numele de sfeclă romana sau "varza romana".

In prezent această sfeclă este încă una dintre mâncărurile tradiţionale italiene. Are doar 200 de calorii la 1053 grame, este foarta bogata in calciu precum si in vitaminele a si c. In gastronomie o putem folosi la salate, supe, garnituri.

Tocam usturoiul marunt, punem untul la topit intr-o cratita, adaugam usturoiul verde si-l calim 5 minute. Adaugam frunzele de sfecla Mangold intregi (cum le vedeti in fotografia de mai jos) si le calim 5 minute.

Servim cu parmezan proaspat ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Salata Calda din Frunze de Sfecla Mangold" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Salata Calda din Frunze de Sfecla Mangold