Va propun o reteta foarta rapida si sanatoasa in acelasi timp, din frunze de sfecla Mangold -foarte putin utilizate in gastronomia romaneasca, desi sunt foarte benefice pentru sanatate. (m-am uitat in cartea de bucate si nu am gasit nicio reteta cu mangold).
Sfecla Mangold este o sfecla cultivata in special pentru frunze, locul ei de nastere fiind Babilonul antic, unde se cultiva inca de acum 3000 de ani. Mai târziu in Roma antica, datorita popularitatii acestei plante printre romani, ea a devenit cunoscuta sub numele de sfeclă romana sau "varza romana".
In prezent această sfeclă este încă una dintre mâncărurile tradiţionale italiene. Are doar 200 de calorii la 1053 grame, este foarta bogata in calciu precum si in vitaminele a si c. In gastronomie o putem folosi la salate, supe, garnituri.
Tocam usturoiul marunt, punem untul la topit intr-o cratita, adaugam usturoiul verde si-l calim 5 minute. Adaugam frunzele de sfecla Mangold intregi (cum le vedeti in fotografia de mai jos) si le calim 5 minute.
Servim cu parmezan proaspat ras.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii