Orez Basmati cu Verdeturi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 gr orez basmati
  • - 3 fire rozmarin
  • - 3 fire busuioc
  • - 3 fire oregano
  • - 3 fire cimbru
  • - 1/2 legatura patrunjel
  • - 1 fir de ceapa verde
  • - sucul de la o jumatate de lamaie
  • - 1/4 cana ulei de masline
  • - 3 catei de usturoi
  • - sare, piper
  • - 1/2 cana seminte decorticate de canepa (sau susan)

Mod de preparare

Spalam bine plantele aromatice si le tocam marunt.
La fel procedam si cu ceapa verde.

Fierbem orezul dupa instructiunile de pe pachet. Eu am folosit un orez Basmati luat de la Carrefour, marca proprie, accesibil ca si pret si portionat in pungute de cate o portie (125 gr). A fiert foarte usor si elegant datorita pungilor, fara sa se lipeasca de oala si fara a obtine un terci la final. Amestecam bine orezul cu verdeturile, semintele de canepa si usturoiul pisat.

Apoi turnam uleiul de masline, am zis 1/4 cana dar puteti pune mai mult sau mai putin, dupa cum va place. Punem si zeama de lamaie, asezonam cu sare si piper dupa gust si gata masa!

E o salata foarte buna pentru vara, foarte buna, gata in 10 minute, aromata si sanatoasa.

Sa va fie de bine!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici