Spalati si curatati castravetele de coaja- fie de tot sau in dungi ori deloc.
Taiati in doua, pe lungime si scoateti cu o lingurita, miezul cu seminte.
Taiati castravetele in felii de circa 1 cm grosime.
Presarati cu sare, amestecati si dati la frigidel pentru cel putin 1 ora.
Scurgeti apoi, stoarceti feliile de castraveti cu mana, cat de bine puteti, fara sa le rupeti. Puneti-le intr-un bol.
Separat, omogenizati bine sosul de soia, otetul, uleiul, sosul chilli, zaharul, turnati peste feliile de castraveti si amestecati.
Dati din nou la rece pentru cel putin 1 ora. Pentru un gust si mai bun, lasati in frigider pana a doua zi.
Serviti rece.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii