Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate legate intr-un sos cremos de maioneza. Simplu de preparat si plina de arome, Salata Olivier este un fel de mancare versatil si indragit de toata lumea.
Spala cartofii si morcovii, apoi fierbe-i in coaja pana se inmoaie (aproximativ 20-30 de minute). Fierbe carnea de vita sau pieptul de pui pana devine frageda. Fierbe ouale tari (aproximativ 10 minute). Dupa ce s-au fiert, lasa legumele si carnea sa se raceasca. Curata cartofii si morcovii de coaja. Taie cartofii, morcovii, carnea, castravetii murati si ouale fierte in cubulete mici. Intr-un bol mare, amesteca toate ingredientele taiate: cartofii, morcovii, carnea, castravetii, ouale si mazarea. Adauga maioneza, sare si piper dupa gust. Poti adauga si mustar daca doresti un gust mai picant. Amesteca bine toate ingredientele pana se omogenizeaza. Lasa salata la frigider pentru cel putin o ora inainte de servire pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Serveste salata rece, ornata cu frunze de patrunjel sau felii de ou fiert.
Pofta buna!
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosReteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...
Briose cu ciocolata - dulci si delicioaseAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii