Reteta Ratatouille cu vinete, dovlecei, rosii si suc de rosii

Reteta Ratatouille cu vinete, dovlecei, rosii si suc de rosii

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 2 dovlecei
  • 4 rosii
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 mana de frunze de busuioc proaspat

Mod de preparare

Spala vanata, dovleceii si rosiile. Taie vanata, dovleceii si rosiile in felii subtiri. Curata usturoiul si zdrobeste-l. Asamblarea ratatouille-ului: Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge un vas de copt cu 2 linguri de ulei de masline. Aranjeaza alternativ felii de vanata, dovlecei si rosii in vasul de copt, formand un model circular sau in randuri. Presara sare, piper, cimbru si oregano peste legume. Adauga usturoiul zdrobit printre feliile de legume. Toarna sucul de rosii uniform peste legume. Stropeste cu restul de ulei de masline.

Acopera vasul de copt cu folie de aluminiu si coace in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute. Indeparteaza folia si mai coace pentru inca 10-15 minute, pana cand legumele sunt fragede si usor rumenite. Decoreaza cu frunze de busuioc proaspat si serveste ratatouille-ul cald, ca fel principal sau garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa incerci si altele lafel de delicioase: ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa, ratatouille la cuptor sau ratatouille de legume cu branza

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa