Gem de zmeura simplu si aromat, pregatit cu doar trei ingrediente: zmeura, zahar si zeama de lamaie. Fiert la foc potrivit pana se leaga, apoi turnat fierbinte in borcane, acest gem e ideal pentru iarna sau pentru deserturi rapide.
Spala zmeura usor si lasa-o sa se scurga bine de apa. Daca folosesti zmeura congelata, las-o sa se dezghete complet si sa se scurga lichidul in exces. Pune zmeura intr-o cratita mare, adauga zaharul si zeama de lamaie. Amesteca usor si lasa la frigider 1-2 ore sau chiar peste noapte, ca sa-si lase sucul. Pune cratita pe foc mic, amestecand din cand in cand pana se topeste zaharul. Apoi da focul mai tare si fierbe compozitia, spumand din cand in cand. Fierbe gemul 30-40 de minute, pana se leaga. Poti testa consistenta picurand o lingurita de gem pe o farfurie rece – daca nu curge, e gata. Toarna gemul fierbinte in borcane curate si uscate, infileteaza capacele si intoarce borcanele cu capacul in jos 5-10 minute, apoi lasa-le sa se raceasca complet. Pastreaza borcanele intr-un loc racoros si intunecat. Dupa deschidere, tine-le la frigider. Daca vrei o varianta fara samburi, poti pasa zmeura printr-o sita dupa ce a stat cu zaharul.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe aici am preluat aceasta reteta. Au fost tare bune briosele, iar eu am adaugat si ciocolata in interior.
Desert briose de vanilie cu ciocolata in interiorO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii