Quiche cu rosii si verdeturi – tarta sarata plina de savoare

Un quiche cu rosii si verdeturi, o tarta sarata frantuzeasca, perfecta pentru brunch, cina sau picnic. Simplu de facut, aromat si versatil, cu un aspect care impresioneaza.

Quiche cu rosii si verdeturi – tarta sarata plina de savoare

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece, taiat cubulete
  • 1 ou
  • 2 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 4 oua
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit
  • 100 g branza rasa (cheddar, cascaval sau parmezan)
  • 8-10 rosii cherry, taiate pe jumatate
  • 2-3 fire de ceapa verde sau un manunchi de patrunjel tocat
  • sare si piper dupa gust
  • putin ulei de masline

Mod de preparare

Quiche-ul este o tarta sarata originara din Franta, dar care a cucerit intreaga lume. Farmecul lui sta in faptul ca poate fi facut cu orice ai la indemana: legume, branzeturi, chiar si bucatele de carne sau peste. Varianta cu rosii cherry aduce prospetime si un strop de dulceata, iar verdeturile ii dau o aroma proaspata, de gradina. E minunat atat cald, cat si rece, ceea ce il face alegerea perfecta pentru picnicuri sau mesele pe fuga. Si, in plus, e o modalitate excelenta de a aduce pe masa ceva simplu, dar cu aer sofisticat.
Dar haideti sa va spun cum il preparam:

Cum se face aluatul fraged:
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare. Se adauga cubuletele de unt rece si se framanta rapid, cu varfurile degetelor, pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga oul si apa rece, framantand scurt, doar pana aluatul se leaga. Se strange intr-o bila, se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 30 minute.

Cum se face quiche-ul:
Se intinde aluatul rece intr-o foaie rotunda si se aseaza in tava de tarta. Marginile se ridica frumos, iar fundul se inteapa cu furculita. Se coace in alb 10-12 minute la 180°C (cu hartie de copt si boabe de naut/orez deasupra, ca sa nu se umfle). Intre timp, se pregateste umplutura: se bat ouale cu smantana, se adauga branza rasa, verdeata tocata, sare si piper. Compozitia se toarna peste aluatul pre-copt. Se aseaza rosiile cherry cu partea taiata in sus. Se stropeste cu un fir de ulei de masline. Se coace la 180°C timp de 30-35 minute, pana cand devine auriu si bine legat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci