Paine Greceasca cu Oregano si Masline

Postat pe: 08-01-2012
(0)

Ingrediente

675 gr faina alba
2 lingurite sare
25 gr drojdie proaspata
350 ml apa calduta
5 linguri de ulei de masline extra virgin
2 linguri de oregano proaspat
175 gr de masline negre fara samburi
taiate bucati

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Intr-un vas se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Eu le-am lasat peste zi, dar se poate folosi deindata. Se pune apa cu drojdia in mijlocul fainii, se adauga restul de apa, sarea si uleiul de masline. Se amesteca pana obtineti un aluat moale.

Rasturnati aluatul pe o masa pe care ati presarat faina si framantati 8-10 minute. Se pune aluatul intr-un vas si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la cald sa creasca cam o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat peste noapte.

Punem iar aluatul pe suprafata de lucru si intindem o foaie pe care asezam bucatile de masline negre.
Se adauga si oregano si se impatureste usor. Se formeaza painicile si se pun in tava.

Am facut si doua fasii pe care le-am rasucit si le-am pus aproape de capete, dar nu prea s-au observat.
Se lasa tava acoperita deoparte cam 45 de minute apoi se da la cuptorul preincalzit la 220 c si se coc 35-40 de minute pana sunt rumenite sau pana suna a gol cand sunt batute pe spate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paine Greceasca cu Oregano si Masline" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine Greceasca cu Oregano si Masline