Paine cu Bere

Complexitate
redusa
Paine cu Bere

Ingrediente

  • - 350 g faina
  • - 2 linguri miere
  • - 375 ml bere
  • - 1 lingurita sare
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 lingurita bicarbonat
  • - 20 g unt topit

Mod de preparare

Amestecati ingredientele uscate- faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul- intr-un bol si turnati mierea, apoi berea.

Amestecati doar cat sa se omogenizeze ingredientele

Turnati compozitia intr-o tava (20 x 10 cm) tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit la 190 grade c, pentru aproximativ 40 min sau pana ce este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea.

Scoateti tava si pensulati painea repede cu untul topit si cald.

Dati din nou la cuptor pentru 3 min.

Lasati la racit pe un gratar inainte de a fi feliata si servita.
Painea cu bere are o traditie foarte lunga, avand in vedere ca, initial, drojdia nu era disponibila ca in present, ci era un lichid rezultat din procesul de fabricare a berii.

Primii producatori de bere sunt considerati egiptenii antici.

Ei amestecau faina de orz cu graunte de orz incoltite si apa, apoi erau lasate sa fermenteze, rezultatul fiind asemanator berii. Datorita drojdiilor naturale amestecul incepea sa faca spuma, iar continutul de zahar era transformat in alcool.

Acest amestec lichid, folosit si astazi pentru fabricarea unor sortimente de paine, se numeste maia.

Prin adaugarea berii la acest ferment procesul de fermentare este accelerat, astfel, numeroase sortimente moderne de paine cu bere nu mai trebuie framantate.

Berea ii ofera painii o culoare mai inchisa, naturala, un gust placut de malt si are un efect deosebit de intarziere a invechirii.

In reteta de mai jos am folosit ca agent de dospire berea, datorita continutului ei ridicat de drojdie si afanatori: bicarbonat si praf de copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura