Ingrediente
● 350 g faina |
● 2 linguri miere |
● 375 ml bere |
● 1 lingurita sare |
● 1 lingurita praf de copt |
● 1 lingurita bicarbonat |
● 20 g unt topit |
Mod de preparare
Amestecati ingredientele uscate- faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul- intr-un bol si turnati mierea, apoi berea.
Amestecati doar cat sa se omogenizeze ingredientele
Turnati compozitia intr-o tava (20 x 10 cm) tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit la 190 grade c, pentru aproximativ 40 min sau pana ce este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti tava si pensulati painea repede cu untul topit si cald.
Dati din nou la cuptor pentru 3 min.
Lasati la racit pe un gratar inainte de a fi feliata si servita.
Painea cu bere are o traditie foarte lunga, avand in vedere ca, initial, drojdia nu era disponibila ca in present, ci era un lichid rezultat din procesul de fabricare a berii.
Primii producatori de bere sunt considerati egiptenii antici.
Ei amestecau faina de orz cu graunte de orz incoltite si apa, apoi erau lasate sa fermenteze, rezultatul fiind asemanator berii. Datorita drojdiilor naturale amestecul incepea sa faca spuma, iar continutul de zahar era transformat in alcool.
Acest amestec lichid, folosit si astazi pentru fabricarea unor sortimente de paine, se numeste maia.
Prin adaugarea berii la acest ferment procesul de fermentare este accelerat, astfel, numeroase sortimente moderne de paine cu bere nu mai trebuie framantate.
Berea ii ofera painii o culoare mai inchisa, naturala, un gust placut de malt si are un efect deosebit de intarziere a invechirii.
In reteta de mai jos am folosit ca agent de dospire berea, datorita continutului ei ridicat de drojdie si afanatori: bicarbonat si praf de copt. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Paine cu Bere" nu uita sa ii faci un review.
Amestecati doar cat sa se omogenizeze ingredientele
Turnati compozitia intr-o tava (20 x 10 cm) tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit la 190 grade c, pentru aproximativ 40 min sau pana ce este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti tava si pensulati painea repede cu untul topit si cald.
Dati din nou la cuptor pentru 3 min.
Lasati la racit pe un gratar inainte de a fi feliata si servita.
Painea cu bere are o traditie foarte lunga, avand in vedere ca, initial, drojdia nu era disponibila ca in present, ci era un lichid rezultat din procesul de fabricare a berii.
Primii producatori de bere sunt considerati egiptenii antici.
Ei amestecau faina de orz cu graunte de orz incoltite si apa, apoi erau lasate sa fermenteze, rezultatul fiind asemanator berii. Datorita drojdiilor naturale amestecul incepea sa faca spuma, iar continutul de zahar era transformat in alcool.
Acest amestec lichid, folosit si astazi pentru fabricarea unor sortimente de paine, se numeste maia.
Prin adaugarea berii la acest ferment procesul de fermentare este accelerat, astfel, numeroase sortimente moderne de paine cu bere nu mai trebuie framantate.
Berea ii ofera painii o culoare mai inchisa, naturala, un gust placut de malt si are un efect deosebit de intarziere a invechirii.
In reteta de mai jos am folosit ca agent de dospire berea, datorita continutului ei ridicat de drojdie si afanatori: bicarbonat si praf de copt. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Paine cu Bere" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany