Gnocchi de Cartofi si Sfecla Umpluti cu Cascaval Afumat

Postat pe: 25-03-2011
(0)

Ingrediente

Pt gnocchi:
400 gr cartofi curarati de coaja
150-200 gr faina 00
1 sfecla rosie gata fiarta sau coapta si curatata de coaja (de marimea unei mandarine)
sare
Pt umplutura:
scamorza sau alt cascaval afumat taiat cuburi
unt cit o nuca

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
- fierbeti cartofii in apa cu sare
- intr-un castron treceti prin ciur sau sita faina, adaugati sfecla si cartofii striviti ca pentru piure (sau tocate prin masina de tocat, blender, robot), sarea
- adaugati intii 150 gr de faina si dc mai este nevoie mai adaugati pina la 200 gr ... aluatul tb sa fie moale dar nu lipicios
- formati suluri de aluat, taiati bucati si in fiecare bucata puneti cite un cub de brinza/ cascaval, dati o forma usor ovala sau rotunda cum va place
- treceti fiecare galusca obtinuta pe ustensila speciala pt gnocchi sau daca nu pe dintii unei furculie sau pe o razatoarea ca sa obtinueti o suprafata cu santuri /dungi
- rasturnati gnocchi in oala cu apa sarata fierbinte si fierbeti pina cind galustele se ridica la suprafata (citeva minute), cu o paleta cu coada lunga treceti o singura data pe sub gnocchi cind i-ati pus in apa clocotta ca sa nu se lipeasca de fundul oalei
- cind sunt fierti (s-au ridicat la suprafata) ii luati cu paleta gaurita /de plasa si ii puneti in tigaia cu unt topit, ii amestecat usor miscind tigaia si ii serviti

Daca vreti, puteti rade deasupra cascaval / parmezan / grana padano
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gnocchi de Cartofi si Sfecla Umpluti cu Cascaval Afumat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gnocchi de Cartofi si Sfecla Umpluti cu Cascaval Afumat